Autograph – Beyond

Kuka muistaa Turn Up The Radion? Biisi jostain vuosien ja vuosirenkaiden takaa. Se oli alkuperäisen Autographin suosituin hitti. Se verran iso biisi, että kulkeutui jollain kumman tavalla hyvinkääläiselle kasetille. Ehkä kiitän radiota. Tykkäsin. Muutkin tykkäsivät. Autograph oli Losin bändien keskuudessa hyvää pataa monien kanssa ja yhtye soitti monta isoa kiertuetta, lämppärinä. Levy-yhtiö uskoi. Työntöä ja pushausta oli. Hittihana pysyi kuitenkin kiinni. Hajosivat. Pikakelauksella tähän päivään.

Autograph uusi tuleminen ei ole ollut vallan ruusuinen. Väkeä on vaihtunut ja osa on jopa siirtynyt toiseen hiippakuntaan. Beyond on omistettu yhtyeen perustajajäsen Randy Randille, joka menehtyi alkuvuonna. Tällä levyllä hänen rullaavia bassolinjojaan vielä kuullaan. Musiikki elää, kuten sanotaan.

Rand oli yhtyeen viimeinen alkuperäinen jäsen. Kitaristina toimii nykyään mm. House of Lordsissa soittanut Jimmy Bell, rumpuja lyö Marc Wieland ja laulussa on Simon Daniels. Metal Churchin Steve Unger lienee uusi basisti.

Mutta levystäkin piti muutama sana kirjoittamani. Beyondista ei tule mieleen Sunset Strip. Ei ole tukkaheviä, glamouria eikä glitteriä. No vähän on, mutta eri tavalla kuin kasarilla. Jotenkin omassa mielessäni yhtyeen musiikki soi jonkin verran etelämpänä. San Diego ja Stone Temple Pilots tulee mieleen. Syytän Simonin ääntä. Toisaalta musassa on sellaista rouheutta ja hyvää häpeilemätöntä draivia, jota tuolla porukalla oli varsinkin ensimmäisellä levyllään.

Tällä levyllä ei kikkailla. Kappaleet ovat simppeleitä jonkun Cheap Trickin tyyliin. On seassa verran koukkuja ja kivoja melodioita, että päähän jäävät. Näistä on helppo pitää. Jokohan tämä levy poikisi toisen hitin?

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email