Journey – Live in Concert at Lollapalooza

Kunhan pysyt otsikoissa, kaikki on hyvin. Amerikan Journey on tänä vuonna taas ajankohtainen. Bändi on otsikoissa. Kinaavat oikeudessa luottokortista. Ei anneta sille enempää merkkejä. Ei ole oleellista. Ovat julkaisseet myös uutta musiikkia. Se on tärkeää. Heinäkuussa ilmestynyt Freedom oli sitä paitsi vallan hyvä. Sillä yhdistyivät Yhdysvalloissa niin kovin suosittu perinteinen classic rock ja yhtyeen itsensä suosituksi tekemä prameileva stadioneille tarkoitettu pehmo rock. Vaikkei levyjä tiheään olekaan ilmestynyt, keikkaa bändi on tehnyt ahkerasti.

Tämä tupla-CD/DVD tulee yhtyeen konsertista Chicagon Lollapalooza-festareilta. Jos se ketään kiinnostaa, päivämäärä oli 31. heinäkuuta 2021. Kokoonpano oli huima. Neal Schon, Jonathan Cain, Arnel Pineda, Deen Castronovo, Narada Michael Walden, Marco Mendoza ja Jason Derlatka. On siinä osaajia. Ei ole siis ihme, että soitto soi ja laulu raikaa. Nyt en usko, että taustanauhoille on ollut tarvetta. Oli bändi niidenkin takia otsikoissa, mutta siitä on aikaa.

Konsertti sisältää 20 kappaletta. Ihan liikaa, kyynikko toisella olallani ajattelee. Vaan eipä mietitä noin. Separate Ways (Worlds Apart) aloittaa juhlat. Don’t Stop Believin’ päättää ne. Väliin mahtuu hurjan monta mahtavaa musiikkiesitystä. Kyllä, ovat enimmäkseen sitä pompöösiä värisyttämistä ja vuodatusta, vähemmän rokataan kovaa, mutta kyllähän komea on komeaa. Neal Schon on tämän tyylilajin soolokitaran mestari. Kotimainen mestari lauloi:”Anna kitaran laulaa vaan.” Neal antaa. Jotkut Who’s Crying Now ja Open Arms ovat mitä ovat, mutta kylläpä vaan toimivat. Entäs Lovin’ Touchin’ Squeezin’? Tai Faithfully? Eihän tällä materiaalilla voi epäonnistua. In Concert voi olla tämän vuoden kovin konserttijulkaisu. Etusivu uusiksi, Journey on täällä taas!

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email