AC/DC – Fly On The Wall

acdc fly on the wall

Ostin tämän älpeen (originaalipainoksen) divarista kun se oli kerennyt jo kunnioitettavaan 25 vuoden ikään. Vuonna 1985 kaverilta äänitetty C-kasetti oli lentänyt roskalavalle vuosikymmen myöhemmin, joten en juuri muistanut levyn unohduksiin painuneita kappaleita laittaessani vinyylin ensimmäisen kerran pyörimään.

Fly On The Wall jatkaa edellisen levyn linjoilla eli on täysin ilmestymisaikansa musiikki-ilmaston vastainen. Se on raaka ja ilkeä levy hieman samaan tyyliin kuin vaikkapa Highway To Hell. Mutta sen biisit eivät kohoa samalla tasolle kuin bändin 70-luvun merkkiteoksessa. Silti levy tarjoaa 40 minuuttia nautittavaa kuunneltavaa. Bändiin tullut nuori Simon Wright hoitaa hyvin Phil Ruddin jättämän rumpupatteriston.

Aikoinaan opin tunnistamaan muutaman levyn biisin niistä tehdyn hauskan kotivideon myötä. Se kun sattui kuulumaan erään kaverini suuriin suosikkeihin. Löyhästi toisiinsa liittyviä promoja on yhteensä viisi. Tuo lyhytelokuva on nykyään osa Family Jewels DVD:tä.

Levyn biiseistä olen kuullut livenä Shake Your Foundationsin, ja ainakin tuolloin se toimi erinomaisesti. Tuo biisi julkaistiin aikoinaan 12 tuumaisena maxisinglenä, jonka b-puolelta löytyi peräti 13 minuuttinen Jailbreak live-versio. Nyt tuokin pitkään keräilijöiden kohteena ollut harvinaisuus löytyy helposti Backtracks-boxilta.

Add a comment
Your name
Your email