AC/DC – For Those About to Rock

AC/DC for those about to rock

Olin tutustunut 80-luvun alussa AC/DC:n musiikkiin, mutta en ollut jouluun 1981 mennessä menettänyt sille sydäntäni ja näin jätin tämän levyn ostamatta sen ilmestyttyä kauppoihin. Ellen aivan väärin muista, hankin levyn CD-version vasta 2000-luvun alussa. Se jäi ennakko-odotusteni mukaisesti tuolloin melko vähäiselle kuuntelulle bändin parempien levyjen viedessä suuremman huomion.

Robert John ”Mutt” Langen tuottama kolmas, ja hänen viimeinen AC/DC levy ei kuulu bändin parhaiden tuotosten joukkoon. Tämän mielipiteeni kanssa voi tosin moni olla eri mieltä. Levy oli nimittäin pitkään bändin ainoa Amerikan listaykkönen ennen kuin Black Ice kohosi loppuvuodesta 2008 piikkipaikalle. Tämä laulaja Brian Johnsonin järjestyksessä toinen AC/DC -levy on myynyt vuosikymmenien saatossa miljoonia kopioita mutta sen neljän miljoonan kappaleen USA:n myynti suhteessa edeltäneen Back In Blackin 22 miljoonaan (vuoteen 2011 mennessä) kertoo ainakin näiden kahden levyn kaupallisen eron.

Levyn avaava nimiraita jylhä ja komea, yksi bändin historian hienoimmista hetkistä. Se on myös upea päätös tykkien laukauksien kera bändin keikoilla, mutta siihen kappaleeseen tämän levyn hienot hetket sitten melkeinpä jää. Tykkään kovasti bändin niin usein käyttämää perus rokkikaavaa hyödyntävistä renkutuksista kuten tämän levyn Let’s Get It Up. Jos levystä löytää kaksi biisiä, joista pitää, ja kahdeksan, joista ei juurikaan välitä niin levyraadissa antaisin tälle levylle kolme pistettä kymmenestä. Hankin oman (vuonna 2003 uusintajulkaistun) vinyylilevyni vasta tammikuun 2011 Levyalesta, mutta avattavilla kansilla oleva LP ei sekään innostanut useampaan soittokertaan.

Nimikappaleen ja Let’s Get It Up’in promovideot löytyvät DVD-kokoelmalta Family Jewels. Lisäksi Plug Me In DVD:llä on vuoden 1981 kiertueelta kaksi live biisiä, joista tosin kumpikaan ei ole tältä albumilta.

Add a comment
Your name
Your email