AC/DC – Let There Be Rock: The Movie (DVD & CD)

acdc let there be rock the movie

AC/DC:n ensimmäinen konserttileffa Let There Be Rock – The Movie kuvattiin bändin joulukuun 9. päivän kahdesta keikasta jälkimmäisenä. Paikalla Pavillon de Paris’issa oli 10.000 ranskalaisfania. Bon Scottin kuolema taisi lykätä leffan julkaisua sillä se tuli teattereihin vasta pari vuotta myöhemmin (ja pari vuotta siitä videokasettina). Ajan tavan mukaan keikan väliin on leikattu haastatteluita ja pari fantasiajaksoa kuten Led Zeppelinin kolme vuotta aiemmin valmistuneessa leffassa. 

Keikan intensiivisyys on täysin käsittämätön ottaen huomioon että he olivat esiintyneet jo kertaalleen neljä tuntia aiemmin. Nuoruuden innolla he vievät läpi Highway To Hell kiertueen tutun setin ja vaikka olen kuullut pari vielä parempaa keikkaa, on Pariisi 1979 ehdoton hankinta bändin faneille. Uuden levyn neljä biisiä lisäksi setissä on Powerage-raita Sin City sekä bändin toiselta levyltä poimittu Live Wire, jotka eivät olleet mukana If You Want Blood livellä. Kuvausryhmä taisi lähteä tupakkatauolle bändin lopetettua varsinaisen settinsä Rockeriin sillä encoren ensimmäinen biisi T.N.T. ei tainnut tallentua kuvanauhalle, mutta sekin on julkaistu. Keikan 14 biisistä siis vain puolet on tuttuja live-levyn omistajille. Keikka julkaistiin 1997 osana Bonfire CD-boxia, mutta erillisjulkaisu odottaa yhä ilmestymistä. Toisaalta kuka sitä tänä päivänä enää ostaisi kun se on suoratoistettavissa kyseisen julkaisun levyiltä 2 ja 3.

Olisin toivonut että elokuvan 2011 Blu-ray julkaisu olisi sisältänyt kokonaisen keikan ja että elokuvan haastattelut olisi osattu laittaa bonuksiin niin että olisin voinut nauttia keikasta kokonaisena. Samalla olisi ollut hienoa jos kuvanauhat olisi fiksattu nykyisen TV-standardin kuvasuhteeseen.

Videolaarista voi löytää edullisen Let There Be Rock kokoelma-DVD. Sillä ei ole kuitenkaan yhtään Pariisin raitaa, mutta kaikkiaan 18 TV-esiintymistä vuosilta 1978-1980. Niiden joukossa on myös kuusi If You Want Blood -livelevyn biisiä keväältä 1978.

Add a comment
Your name
Your email