Aerosmith – New York 29.8.1975

concert vault

Radioasema King Biscuit Flower Hour äänitti 1970, -80 ja -90 -luvulla Amerikassa kymmenien eri bändien keikkoja ja lähetti niitä satojen eri radiokanavien välityksellä samanaikaisesti jopa miljoonille amerikkalaisille kuulijoille. Tämäkin Flower Hour keikka on kuunneltavissa pientä korvausta vastaan Concert Vaultin nettisivuilta.

Aerosmith nousi vuoteen 1978 mennessä Amerikan ykkösbändin asemaan, mutta tämä keikka todistaan että musiikillisesti sen parhaan vuodet olivat tuolloin jo takana päin. Bändi kuulostaa tällä keikalla todella kiinnostavalta ja vaaralliselta, ja paremmalta kuin esimerkiksi 1978 suurilla festivaaleilla. Bändi avaa keikan kolmen kappaleen medleyllä joka taas starttaa heidän esikoislevyn viimeisellä raidalla ja ainoalla coverilla Walkin’ The Dog. Keikalla (tai ainakin radiolähetyksessä) kuultavat biisit jakautuvat niin että neljä kuukautta aiemmin julkaistulta Toys In The Atticilta kuullaan viisi, kahden vuoden takaiselta esikoiselevyltä neljä ja kakkoslevyltä kuullaan biisit Same Old Song ANd Dance, SOS ja tuon levyn ainoa cover Train Kept A-Rollin’.

Yhdessä tien päällä vietetyt vuodet ovat hitsanneet siitä todella yhtenäisen porukan. Silti sen soitosta ei ole kuultavissa samaa leipääntymistä mikä leimaa osaa myöhemmin julkaistuista äänityksistä. Bändi tekisi itselleen ja keikkamaineelleen palveluksen julkaisemalla vihdoinkin tämän keikan.

Add a comment
Your name
Your email