Airbourne – Wacken 5.8.2011

Airbourne - Wacken 5.8.2011

Bändi julkaisi keväällä 2013 uuden albuminsa Black Bog Barking. Special editionin kolme bonusbiisiä lisäävät kymmenellä minuutilla mittaa muuten säälittävän lyhyelle levylle. Julkaisun kakkoslevy tekee siitä kuitenkin hinta/laatu-suhteeltaan lyömättömän sillä siltä löytyy kahdeksan biisin otos bändin 5.8.2011 Wacken Open Air -festarikeikasta. Vaikka lahjahevosen suuhun ei ole tapana katsoa, on minun kuitenkin tästä bonuslevystä valitettamista. Miksi ihmeessä bändi ei laittanut levylle koko keikkaa, tai miksi se ei laittanut sinne edes yhtä biisiä pidemmän TV-lähetyksen? Tuolloin jokainen olisi päässyt todistamaan kuinka korkealta Joel O’Keeffe soittaa soolonsa. Hän nimittäin kiipeää kitara selässään lavarakenteita lähes kymmenen metrin korkeuteen. huima suoritus! Soolo tosin jää melko mitättömäksi mutta visuaalinen juttu on taatusti jäänyt jokaisen keikan nähneen mieleen.

Keikan biiseistä CD:ltä uupuvat neljäntenä soitettu Blonde, Bad And Beautiful sekä bändin kolme viimeistä vetoa Too Much, Too Young, Too Fast sekä Stand Up For R&R ja Runnin’ Wild. Myös YouTube:ssa oleva Cheap Wine & Cheper Women puuttuu levyltä.

En ollut ennen tämän levyn ilmestymistä katsahtanut bändin YouTube-esiintymisiä. Mutta pakkohan tuo Wacken piti katsoa ja hyväksi todeta. Kun Airbourne soittaa seuraavan Suomen keikkansa, allekirjoittanut on taatusti paikalla.

Add a comment
Your name
Your email