Allen/Lande – The Battle

Allen-Lande - The Battle

The Battle on kuten nimikin antaa ymmärtää, kahden tämän hetken kovimman sankarihevilaulajan Russell Allenin ja Jörn Landen kimppalevy. Allen pitää tuntea progressiivista metallia soittavan Symphony X:n pitkäaikaisena ja vahvaäänisenä laulajana. Lande taas on kerännyt kannuksensa norjalaisten Vagabondin ja Arkin sekä viime vuosina Saksan suunnalta tulevan Masterplanin muhkeaäänisenä keulahahmona.

Jörnin soololevyjen materiaali on lähempänä The Battlen musiikkia kuin nuo päätöinä tehdyt proge- ja sankarimetallilevyt. The Battlen sävykkäästä musiikista, kitaroista ja bassoista vastaa Last Tribesta ja Starbreaker-super-kokoonpanosta tuttu Magnus Karlsson. rumpuja paukuttaa Jamie Salazar, joka on ollut jo pitkään haluttu nimi ruotsin heavy scenessä.

The Battlen musiikki on miellyttävää ja vaivatonta kuunneltavaa. Mitenkään erityisen innovatiivista materiaalia tällä levyllä ei kuulla, metallia pienillä progevaikutteilla, mutta se on täynnä kulkevia kappaleita joissa laulajat pääsevät näyttämään parasta osaamistaan. Musiikki kuulostaa rennolta ja vaivattomasti tehdyltä. Mitään menestymisen pakkoa tällä projektilla ei ole ollut ja ehkä sen takia se yllättää niin positiivisesti. Ei ole oikeastaan väliä missä tätä levyä kuuntelee, se kuulostaa aina hyvältä. Ai kumpi laulajista voitti? Eiköhän Jörnin hönkiminen ole aavistuksen verran tuimempaa? Hänen äänensä on erilaisempi, erottuvampi ja tunnistettavampi. Mitä tätä enempää ruotimaan, puhukoon levy puolestaan.

Add a comment
Your name
Your email