Allman Brothers Band (The) – Brothers And Sisters

Allman Brothers Band - Brothers And Sisters

Allman Brothers Band jatkoi toimintaansa viisimiehisenä bändin liiderin Duane Allmanin kuoleman jälkeen. Dickey Betts ei ollut entisen kitaraparinsa kaltainen slide-soittaja, ja olisi voinut olettaa että bändi olisi etsinyt Duanen tilalle uuden miehen. Näin ei käynyt vaan kuudenneksi soittajaksi tulikin tuolloin vain 20-vuotias kosketinsoittaja Chuck Leavell.

Uuden kokoonpanon aloitettua viidennen levynsä äänitykset, bändin perustajajäsen ja kantava voima, basisti Berry Oakley kohtaloksi tuli poistua yläkerran orkesteriin vain 24 vuotiaana, ja vain vajaa vuosi kitaristi Duane Allmanin jälkeen. Berry kerkesi äänittää ennen kuolemaansa kaksi biisiä tälle levylle.

Luonnollisesti kahden kosketinsoittajan kokoonpanolla äänitetty Brothers And Sisters ei ole samalla tavalla kitaraorientoitunut levy kuin bändin aiemmat julkaisut. Ei siitäkään huolimatta että Betts sävelsi albumin kuudesta originaalista peräti neljä. Gregg Allman työsti samaan aikaan omaa soololevyään ja ehkä siksi mieheltä on mukana vain kaksi biisiä, Wasted Words ja Come And Go Blues. Levyn musiikillinen suunta on siirtynyt kohti keskitien amerikkalaista rock-musiikkia, maustettuna myös maan perinteen mukaisesti country sävyllä. Amerikan listakakkoseksi noussut Ramblin’ Man on hyvä esimerkki toisaalta bändin muuttuneesta soundista, mutta toisaalta myös sen menneisyydestä. Sillä kuullaan nimittäin kahta kitaristia Lee Dudekin soittaessa biisin soolot. 

Levystä julkaistiin kesällä 2013 sekä kahden että neljän levyn deluxe versiot. Molemmissa mukana on levyllinen 1972/3 sessioissa äänitettyä, ja aiemmin julkaisematonta materiaalia. Enemmän bändin tosifaneille suunnattua kakkoslevyä kiinnostavampi on super deluxelta löytyvä reilun kahden tunnin mittainen, kokonainen San Franciscon 1973 keikka.

itselläni on hyllyssä alkuperäinen englantilainen vinyyli, jonka lämpimään sointiin tottuneensa uusi CD kuulosti ensialkuun päällekäyvältä. Muutaman kuuntelukerran kirjastosta lainattu levy kuulosti jo hyvältä. 

Add a comment
Your name
Your email