Black Country Communion – Black Country Communion

Black Country Communion on tuottaja Kevin Shirleyn keräämä super-kokoonpano. Kevin halusi tehdä levyn, josta itse pitäisi. Hän laittoi kimppaan Deep Purplen entisen basistin, Led Zeppelin – rumpalin pojan, armoitetun ja kaikkien arvostaman blues-kitaristin ja ties kuinka monen hard rock – bändin taustalla soittaneen kosketinsoittajan. Eikö tuollaisen ryhmän sävellystyön lopputuloksen luulisi olevan juuri erinomainen perinteinen hard rock – levy 70-luvun henkeen?

Black Country Communion on nimenomaan juuri se mitä sen pitääkin. Se ei hienostele. Se on levy, joka voisi olla suoraan vuodelta 1975. Kappaleissa kuullaan Led Zeppelin-, Free-, Deep Purple- jne. juttuja ja yhtyeen sointikin on perin vintage. Kannattaako siis innostua? Mielestäni kyllä. Black Country Communion ei ole pelkästään paras Glenn Hughes – levy aikoihin, se on nimenomaan bändilevy, vaikka Glenn onkin ollut suurinta osaa kappaleista säveltämässä. Onpa mukana vanha Trapeze-kappale Medusa.

Jason Bonham, Joe Bonamassa ja Derek Sherinian ovat kaikki tahoillaan erinomaisia muusikoita. Yhdessä Pappa Hughesin kanssa heistä tulee loistavia. Kokonaisuus on se, joka tästä paketista tekee niin hyvän ja levystä mielenkiintoisen. Aivan täydellinen tämä levy ei ole, parin kappaleen kanssa bändi olisi voinut painia hieman kauemmin ja tuon lainabiisin olisi voinut jättää pois. Toisaalta herra Shirley on kertonut olevansa tyytyväinen levyyn tällaisenaan ja yhtye vaikuttaa innostuneelta, sehän se on pääasia. Jatkoa lienee odotettavissa.

Tämä arvio on vuodelta 2010

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email