Crowne – Kings In The North

Ruotsista on aina tullut kovia melodista heviä soittavia bändejä. Europe, Yngwie Malmsteen ja niin edelleen. Tuoreampia tekijöitä ovat Art Nation, H.E.A.T. ja The Poodles. Varsinkin viimeksi mainittu on tehnyt allekirjoittaneen makuhermoja kutkuttavaa matskua.

Nyt tulee Crowne. Kruunut. Tekijät on Frontiers-tyyliin kerätty noista edellä mainituista bändeistä. Europesta on mukana basisti John Leven. The Poodlesia edustaa rumpali Christian Lundgvist. Jona Tee soittaa kitaraa ja koskettimia. Hän on H.E.A.T:n t. Eikä tässä vielä kaikki, Dynastyn Love Magnusson soittaa kitarasoolot. Ja kunkusti soittaakin.

Jag gillar hård rock, menee Sweden Rock -festarin sanoma. Mitä se sitten tarkoittaa? Yritän selittää. Kappaleissa on tärkeää olla kunnolliset riffit. Siitä on vähän viime aikoina tingitty. Soolot sentään ovat kekseliäitä, melodisia ja intohimoisia. Jos eivät ole, hämäävät hyvin. Koukkuja pitää olla. Euroviisumodulaatio kertosäettä toistettaessa ei enää riitä, mutta progen puolelle ei parane mennä. Bassolla saa tehdä muutakin kuin pomputella. Leven osaa. Kyllä kuljettaa biisejä hyvin. Rumpalin on hyvä olla energinen, mutta kikkailemaankin pitää pystyä. Pelkkä takominen ei riitä ja molemmilla jaloilla pitää pystyä tarpeen tullen potkimaan. Ja se laulaja! Tärkein osa. Korkealta voi laulaa, mutta kimittää ei saa, eikä muutenkaan kiristellä. Yliyrittäminen kuuluu ja sitä ei saa anteeksi. Melodioita pitää olla ja kerosäkeiden pitää tarttua kuin Super Epoxy. Ja olisi kiva, jos kotimaa ei kuuluisi heti ensimmäisenä lausunnasta. Tekstit voivat olla ihan diipadaapaa. Ihan sama.

Crownen kohdalla ruksin voi laittaa jokaiseen ruutuun. Tämä on soundeja myöten oikein toteutettu ruotsalainen hård rock platta. Ovat Italiassa saaneet mitä ovat tilanneet. Tre Kronor, Five Stars. Tack så mycket. Mille grazie.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email