Landfall – Elevate

Jotenkin brasilialaisesta musiikista tulee aina ensimmäisenä mieleen Sepultura ja Ratos de Porão. Onhan tuo iso maa ja sinne mahtuu monenlaista. Miksei siis myös kunnollista melodista heviä. Italiassa ollaan oltu viime vuosina tarkkoina ja tutka ulkona. Landfallin nykyinen kokoonpano muodostui vuonna 2017. Frontiers nappasi bändin talliinsa jo sen ensimmäisen levyn julkaisun aikoihin. Sen jälkeen porukka: Gui Oliver -laulu, Marcelo Gelbcke -kitara, Thiago Forbeci -basso ja Felipe Souzza -rummut on osallistunut muiden Frontiers-artistien musiikin tekoon. Noista kannattaa mainita ainakin Mayankin ensimmäinen levy, jolla Gui lauloi.

Mitä siis on tarjolla? Alkuun laitetaan niin sanotusti talla pohjaan ja lahkeet lepattamaan. Jopa Billy Sheehanin bändin Talas tulee mieleen. Thiago pöristelee bassollaan vallan mallikkaasti. Never Surrender on kerrassaan hyvää kyytiä. Two Strangers olisi kotonaan samaisen Billyn Mr.Bigin levyllä. Tykkään. Guin ääni on persoonallinen. Eric Martin tulee paikoin mieleen. Ei haittaa. Waterfall on kaunis ja Rescue Me vielä kauniimpi. Sanoinko jo Mr.Big? Heroes Are Forever menee niin kovaa kasarille, että minulle kasvaa kiharat. Power Ballad taisi olla termi jota silloin käytettiin. Heartin versio Alonesta ja vastaavat olivat näitä. Puolessa välissä levyä, Elevaten kohdalla, toivon jo lisää rockia. Saamani pitää. Taas potkii hyvin.

Tarjolla on siis menevää raskasta rockia ja kepeämpää, mutta mahtipontisempaa, meininkiä. Hyvin sujuvat molemmat osastot. On hienoa, että bändissä on basisti, joka oikeasti kuljettaa biisejä. Kuunnelkaa Shadows Of Love, niin ymmärrätte mitä tarkoitan. The Wind on b-puolen iso hidas. Ei pärjää sankareille. Levyn päättävä Chance To Destiny on ihan sellainen Bon Jovi -kasari. Tuplabasarien potkiminen muutamassa kohdassa ei riitä. Olisin toivonut väkevämpää lopetusta vahvasti alkaneelle levylle. Levyn kansi kamppailee vuoden rumimman tittelistä, mutta Elevate jää kuitenkin musiikkinsa ansiosta komeasti plussan puolelle. Parasta ovat laulajan ääni, hyvät biisit, tyyliin sopiva tuotanto ja erinomainen bändisoitto. Tykkään.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email