Rob Moratti – Epical

Rob Moratti, tutun oloinen nimi. Mistä pitäisi tietää? Saga! Hidzi, hän lauloi vuoden 2009 The Human Conditionilla. Oli hyvä levy, hieno ääni. Nyt kun on pohjatiedot tiedossa, on helpompi lähteä kuuntelemaan Robin uutta soololevyä.

Ei mennä biiseihin vielä. Tiputellaan vähän nimiä. Soittajat ovat nimittäin kovat. Osa pitää tietää. Night Rangerista ja sittemmin Whitesnakesta tutuksi tullut Joel Hoekstra soittaa kitaraa. Soittaa muuten hyvin. The Firmissä, Blue Murderissa ja tietysti Whitesnakessa bassotellut Tony Franklin huolehtii matalista taajuuksista ja groovesta. Felix Borg täydentää rytmiryhmän. Hän on osallistunut myös kappaleiden säveltämiseen. Fredrik Berghin vastuulla ovat koskettimet ja säveltäminen. Ulrick Lönnqvist, ex-Journey Steve Augeri ja Pete Alpenborg laulavat taustoja. Pete soittaa säveltämisen ohella kitaraa ja koskettimia. Aika hyvä bändi, vai?

Aika hyviä ovat myös biisit. Oliko laimeasti sanottu? Ovat nimittäin erittäin hyviä. Soundi on sellainen ilmava ja vahvasti 80-luvun AOR:ltä kuulostava. Kyllä, tämä levy on heille, jotka haluavat kovan rockinsa melodisena ja täynnä koukkuja. Musiikkia musiikin vuoksi. Ajatuksella. Ei mitään bileheviä. Lauluosuudet menevät korkealta ja kovaa, mutta eivät ole kiekumista. Phil Collins tulee paikoin mieleen. Levy on erittäin tasapainoinen ja tasavahva. Kokonaisuus on sellainen anna sen vaan soida -tyyppinen. Minähän annan, vaikka totuudessa heti perään tekee mieli kuunnella Robin aikakauden Sagaa.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email