Amon Amarth – The Great Heathen Army

Amon Amarth yllättää uusimmalla levyllään positiivisesti . The Great Heathen Army ei ole täynnä sahdin litkimistä ja Thin Lizzyä tuplabasareilla ja mörinälaululla. Onko bändi nyt vakavampi? Eivät pelleile. Sovitaan niin.

Avausraita Get in the Ring huutaa Testament! Chuck Billyn bändin on tehnyt tämän biisin jo. Ei anneta tuon haitata. Biisi on hyvä. Toisena kuultava nimikappale on myös.

Kolmas raita Heidrun on levyn huumoripläjäys. Se on se vitsi, jona olen bändiä pitänyt. Korpiklaani on lajissa parempi. Suosin aina suomalaista.

Loppu levystä on kunnollista. Odin Owns You All saa unohtamaan Heidrunin keimailun aika nopeasti. On ärhäkkä kappale. Eikä lopu virta siihen.

Levyn hienoin raita on Saxons And Vikings. Tarina on sinällään tuttu. Toteutus tekee ainutlaatuiseksi. Saksilaisten näkemyksen esittää Saxonin legendaarinen Biff Byford. Kyllä Johan Hegg parhaansa tekee, mutta onhan se selvä ketkä Englantia hallitsevat. Amon Amarth on tosin Iso-Britannian kiertueella paraikaa. Ehkä seuraamme tilanteen kehittymistä.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email