Arc Of Life – Don’t Look Down

Arc Of Life julkaisee jo toisen levyn. Aikamoinen yllätys. Jotenkin ensimmäinen oli jo jäänyt sen verran unholaan, etten osannut odottaa tältä ryhmältä enää mitään. Tietty elää pitää. Ja luova ihminen tekee sitä mitä osaa. Nämä osaavat säveltää, soittaa ja laulaa. Tietysti on olemassa se päätyö, mutta sen sävellysvastuu lienee Steve Howella ja Geoff Downesilla.

Hyvä juttu ettei Arc Of Life jäänyt yhden levyn ihmeeksi. Pari albumin jälkeen voisi luulla, että haluaisivat jopa keikkailla. Nyt olisi riittävästi materiaalia. Jos vaikka sen toisen porukan lämppäriksi. Mutta nyt menen asioiden edelle.

Arc Of Life, siis se 2021 ilmestynyt levy, kuulosti hyvin pitkälti Jon Davisonin aikakauden Yesiltä. Oli siis hyvin ja oikein tehtyä progressiivista rockia. Oli niin mainiosti tehtyä, että siitä ei oikein mitään jäänyt mieleen. Nyt asiat ovat paremmin.

Asia on nimittäin niin että Don’t Look Down on vahva suoritus. On hyvä näyttö. On mielenkiintoisempi kuin edeltäjänsä. On haastavampi ja samalla palkitsevampi. Nyt on pitempiä biisejä ja niissä enemmän osia. On myös vähän sellaisia wtf-hetkiä, jotka kuuluvat progeen. Kuunnelkaa vaikka reippaasti lähtevä Let Live, niin ymmärtänette mitä tarkoitan. Ja sitten levyn päättävä Arc Of Life. Huh huh! Juu, on käyty Yesin ideapankilla lainaamassa omin luvin, mutta on pöllitty ja pihistetty vain hyviä juttuja.

Jos Don’t Look Down käynnistyykin hieman varovaisesti. Älä luovuta. Anna mahdollisuus. Jatka eteenpäin. Palkinto on luvassa. Ja se puhe niistä keikoista. Kyllä, tämän bändin haluan nähdä livenä.

Tero Honkasalo

  1. Sang on 03 marras 2022:

    So perfect!

    Reply to Sang

Add a comment
Your name
Your email