Steve Hackett – Genesis Revisited Live Seconds Out & More

Ha! Sainpas kiinni. Olen ollut Steve Hackettin diggailussa kauan pitkällä takamatkalla. Kuten aiemmin olen kertonut, keikkoja on tullut ja mennyt, pääasiassa sivu suun. Aikaisemmin tuli aina jotain. Melkein ei onnistunut nytkään. Tuli korona. Onko kukaan kuullut moisesta? Keikat siirtyivät. Pidettiin peukkuja. Katseltiin lippuja. Uskottiin, toivottiin ja välillä vähän pakanamaisesti manattiin. Nyt onnistui. Pääsin näkemään Steve Hackettin bändeineen Kulttuuritalolla 12. marraskuuta 2021. Mitä sitten kysyy jo joku?

No sitä sitten, että oli sama show, kuin tällä uudella Genesis Revisited Livellä. Biisilleen on sama setti. Melkein on matkamuisto. Keikan aloitti Clocks – The Angel of Mons. Se löytyy alunperin Spectral Mornings -levyltä. Se kiertue jäi väliin. Soittivat siltä myös Every Dayn. Ikään kuin maistiaisiksi esittivät kaksi tuoretta biisiä. Held in the Shadows oli hyvä ja The Devil’s Cathedral vielä parempi. Shadow of the Hierophant levyltä Voyage of the Acolyte päätti ensimmäisen setin. Helsingissä ei ollut vierailijoita. Nyt on. Amanda Lehmann laulaa kauniisti. Upeaa kuunneltavaa. Aika lensi konsertissa siivillä ja niin se tekee myös tätä levyä kuunnellessa.

Pitivät hädin tuskin kepillisen tai tuopillisen mittaisen tauon. Tulivat sitten soittamaan vuoden 1977 Seconds Out -liven kokonaisuudessaan. Parasta tuo on niille jotka pitävät Genesiksen Lamb Lies Down On Broadway -levyä arvossaan. No, jos rehellisiä ollaan, en ole vielä tuota klassikkoa aivan täydellisesti sisäistänyt, mutta nämä muutamat kappaleet ovat toki tuttuja. The Carpet Crawlers, I Know What I Like (In Your Wardrobe), Lamb itse ja mitä niitä oli. Kyllä ne vaan kuulostavat aina hienoilta. Tämä musiikki vaatii hienot puitteet ja ne ovat kohdallaan tällä livellä, jonka saa myös kuvan kanssa, ja ne olivat luonnollisesti mallillaan Alvar Aallon suunnittelemassa Kulttuuritalossa. Oli alunperin SKP:n monitoimitalo, tiesittekö?

Hackettin bändi oli se tuttu ja hyväksi todettu. Roger King soittaa koskettimia ja Jonas Reingold bassoa sekä ihan vähän kitaraa. Rob Townsend on monitoimimies. Hän soittelee vähän kaikenlaista, pääasiassa puhallettavaa. Nad Sylvan keskittyy murjottamaan ja laulamaan Peter Gabrielin alunperin laulamat osuudet. Rumpujen takana on Craig Blundell. Hänen soolonsa encoren aikana Dance on a Volcanon ja Los Endosin välissä oli yksi parhaista ikinä näkemistäni. Keikkakin oli moinen. Niin on tämä levykin. Ensi vuonna uudestaan. Sille konsertille osaan jo valmistautua. Takamatka on kurottu kiinni.

Steve Hackett Band

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email