Machine Head – Catharsis

Joskus käy niin että, kun hankkii jonkin asian itselleen omaksi, siitä tulee ihan hyvä tai ainakin siedettävä. Machine Headin Catharsikselle ei käynyt niin. Ei auttanut Deluxe-painoksen ostaminen.

Catharsis julkaistiin vuonna 2018. Silloin räp-metalli ja yhtyeen itsensä aloittama groove-metalli olivat nosteessa. Aallolla teki mieli ratsastaa. Esikuvasta oli tullut seuraaja. Machine Head -meininki oli hukassa. Yhtye kokeili kaikenlaista ja levystä tuli sen takia sekava. Ja sitten bändi hajosi.

On Catharsiksella silti hetkensä. Puoli tuntia pois ja levy olisi ihan OK. Olisiko pitänyt siis tiivistää? Olisi. Olisiko pitänyt miettiä tekstit uusiksi? Jälkeenpäin sanoen, kyllä. Nyt on paljon ihan tyhjää uhoa ja pullistelua. Valitettavasti artistilla ei ole jälkiviisautta käytettävissään uutta luodessaan. Kyllä Robb varmasti opikseen otti. Oma tyyli on paras.

En luettele parhaita raitoja, mutta vältä ainakin näitä Catharsis, California Bleeding, Triple Beam ja Bastards. Jos huokailu ja voihkinta eivät kiinnosta yhtään, jätä viimeinen kappale Eulogy myös pois kuuntelusta.

Bonus-DVD on edelliseltä kiertueelta. Se on oikeastaan koko rahan väärtti. En kadu hankintaa. The Regency Ballroomissa, yhtyeen kotikentällä San Franciscossa 21.5.2015 ei tule huteja. Tuon kun saisi omana julkaisunaan.

Tero Honkasalo

Add a comment
Your name
Your email