Invisible Touch
Tämä levy oli oman CD-kokoelmani ensimmäinen Genesis julkaisu. Vaikka kuuntelin levyä usein, siitä ei kumminkaan vielä tässä vaiheessa tullut minulle mitenkään erityisen merkittävä. Palasin levyyn uudestaan 90-luvulla ostaessani sen uudelleenmasteroidun painoksen. Tuolloin se soi uudessa kodissani vielä enemmän kuin ilmestyessään vajaa kymmenen vuotta aiemmin. Erityisesti levyn instrumentaali osuudet saivat huomioni.

Genesis-levyt remasteroitiin ensimmäisen kerran 90-luvun alussa, mutta homma tehtiin viisitoista vuotta myöhemmin ns. pitkän kaavan mukaan. Albumit miksattiin uudestaan ja samalla niistä tehtiin monikanavamiksaukset, jotka julkaistiin (vain Euroopassa ja Japanissa) kahdessa formaatissa. Ykköslevy oli ns. hybridi, jossa oli sekä CD että audifiileille suunnattu Superaudio-CD. SACD:n kanssa lähes identtinen monikanamiksaus löytyy DVD-kakkoslevyltä, jolta löytyy luonnollisesti levyn viisi alkuperäistä promofilmiä. Näistä vakavasta asiasta tehty Land Of Confusion on toteutettu hauskasti karikatyyrisinä vahanukkeina. Pääosassa on bändin jäsenien lisäksi tuolloisia poliittisia mahtihenkilöitä sekä musikkimaailman kuuluisuuksia. Myös koomikko Benny Hillin suoritus Anything She Does -videossa on huomionarvoinen. Lisäksi DVD:ltä löytyy vuonna 2007 tehty bändihaastattelu ja kiertuedokkari. Albumin 5.1 miksaus on alansa parhaimmistoa ja jo sellaisenaan riittävä syy hankkia tämä levy.

Invisible Touch CD/SACD+DVD julkaistiin 2008, mutta sen sai jo syksyllä 2007 osana hienoa punaista Genesis 1983-1998 boxia, jolla on aikakauden levyjen lisäksi bonuslevy, jolta löytyy kolme albumisessioissa äänitettyä ja singlen b-puolella löytynyttä biisiä. Boxin bonus-DVD:ltä löytyy Knebworth 1993 keikasta 40 minuuttinen kooste sekä Collins'in paluu bändiin 21.9.2000 manageri Tony Smithin saadessa managerijärjestön myöntämän Peter Grant palkinnon. LP-boxi odottaa julkaisua vuonna 2013 julkaisuvuoroaan.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit