We Can't Dance
We Can't Dance oli oman levyhyllyni ensimmäinen Genesis-tuote. Vaikka bändin 80-luvun tuotanto oli itselleni jokseenkin tuttu, taisi heidän musiikki olla tuolloin itselleni liian poppia. We Can't Dance sisältää useita bändin tunnetuimpia hittejä, joten voinee sanoa sen vasta poppia (=popular) olevankin. Mukana on tosin myös viitteitä bändin progemenneisyydestä joten esittelytekstin progepop-sana lienee oikeaan osuva ilmaisu. Nuoruudessa hankin tämän(kin) levyn CD:nä mutta nykyään hyllyssä on alkuperäinen espanjalainen tupla-LP.

Aiemmat Genesis-levyt remasteroitiin ensimmäisen kerran 90-luvun alussa, mutta vielä tässä vaiheessa We Can't Dance jätettiin rauhaa. Muiden Genesis-levyjen tapaan 2007 uusintajulkaisu on erityisen kiinnostava. Uuden stereo miksauksen lisäksi Nick Davis teki levystä monikanavamiksauksen. Se löytyy CD/SACD -hybridiltä sekä lisäksi julkaisun DVD:ltä. Tutustuin jälkimmäiseen pian levyn ilmestyttyä mutta hankittuani 2019 Oppo-moninormisoittimen pääsin vihdoinkin kuuntelemaan monikanavamiksausta myös teoriassa korkeampilaatuisemmalta SACD:ltä. Muutaman vuoden tauon jälkeen miksaus kuulosti todelta hyvältä ja laadukkaasti tuotettu musa soi elävästi hyödyntäen mallikkaasti myös takakanavia syyllistymättä kuitenkaan turhaan leikittelyyn. DVD:ltä löytyy myös levyn alkuperäiset promofilmit sekä pitkä, mutta kiinnostava dokumentti albumin äänityksistä. Muiden levyjen tapaan mukana on lisäksi vuonna 2007 tehty haastattelu.

We Can't Dance CD/SACD+DVD:n sai hankittua myös osana hienoa Genesis 1983-1998 boxia, jonka bonuslevyltä löytyy kaksi albumisessioissa äänitettyä ja singlen b-puolella päätynyttä biisiä. Näistä On The Shoreline on erittäin vahva raita, joka olisi jopa parantanut alkuperäistä albumia jos sinne olisi päätynyt. Boxin bonus-DVD:ltä löytyy Knebworth 1993 keikasta 40 minuuttinen kooste sekä Collins'in paluu bändiin 21.9.2000 joka tapahtui samassa tilaisuudessa missä manageri Tony Smithin sai managerijärjestön myöntämän Peter Grant -palkinnon. 

Kun levystä otettiin 2016 uusi vinyyli prässäys, Abbey Roadin studiolle kiikutettiin levyn 2007 miksaus.

Petri Myllylä /29.01.2021


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit