We Can't Dance
We Can't Dance oli oman levyhyllyni ensimmäinen Genesis-tuote. Vaikka bändin 80-luvun tuotanto oli itselleni jokseenkin tuttu, taisi heidän musiikki olla tuolloin itselleni liian poppia. We Can't Dance sisältää useita bändin tunnetuimpia hittejä, joten voinee sanoa sen vasta poppia (=popular) olevankin. Mukana on tosin myös viitteitä bändin progemenneisyydestä joten esittelytekstin progepop-sana lienee oikeaan osuva ilmaisu. 

Genesis-levyt remasteroitiin ensimmäisen kerran 90-luvun alussa, mutta homma tehtiin viisitoista vuotta myöhemmin ns. pitkän kaavan mukaan. Albumit miksattiin uudestaan ja samalla niistä tehtiin monikanavamiksaukset, jotka julkaistiin (vain Euroopassa ja Japanissa) kahdessa formaatissa. Julkaisun ykköslevy oli ns. hybridi, jossa oli sekä CD että audifiileille suunnattu Superaudio-CD. SACD:n kanssa lähes identtinen DTS-monikanamiksaus löytyy kakkoslevyltä, joka on DVD. Pelkkien ääniraitojen lisäksi sillä on myös levyn alkuperäiset promofilmit, pitkä mutta kiinnostava dokumentti albumin äänityksistä sekä vuonna 2007 tehty haastattelu.

We Can't Dance CD/SACD+DVD julkaistiin 2008, mutta sen sai jo syksyllä 2007 osana hienoa punaista Genesis 1983-1998 boxia, jonka CD/DVD bonuslevyltä löytyy kaksi albumisessioissa äänitettyä ja singlen b-puolella päätynyttä biisiä. Näistä On The Shoreline on erittäin vahva raita, joka olisi jopa parantanut alkuperäistä albumia jos sinne olisi päätynyt. Boxin bonus-DVD:ltä löytyy Knebworth 1993 keikasta 40 minuuttinen kooste sekä Collins'in paluu bändiin 21.9.2000 manageri Tony Smithin saadessa managerijärjestön myöntämän Peter Grant palkinnon. LP-boxi odottaa julkaisua vuonna 2013 julkaisuvuoroaan.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit