Three Sides Live (video)
Genesis kuvasi ensimmäisen keikkavideonsa kesällä 1976, mutta 45 minuuttista tallennetta ei tehty kotivideomarkkinoille vaan elokuvateattereihin. New Yorkissa marraskuussa 1981 kuvattu Three Side Live sitävastoin julkaistiin Betamax- ja VHS-kaseteilla. Valtaosa materiaalista kuvattiin Nassaum Veteran Memorial Coliseumilla 29.11.1981. Hempsteadin Uniondalessa sijaitseva Nassaum Coliseum on jääkiekkojoukkue NY Islanders'in kotihalli, mutta hyvin sen yleisö ottaa vastaan englantilaisbändin. Keikka äänitettiin samalla radiolle ja sen voi ostaa itselleen Concert Vaultin sivuilta. Me & Sarah Jane sekä (Three Side Live LP:ltä poisjäänyt) Man On The Corner tulevat edellisen illan keikasta New Yorkin Savoy teatterissa. Tuon keikan laadukas yleisöäänitys on joskus päätynyt omiin käsiini. 

Keikkavideo oli 80-luvun alussa vielä harvinainen musiikin julkaisumuoto. Usein, kuten myös tällä videolla, se pyrki dokumentoimaan tapahtumaa laajemmin kuin pelkkänä autenttisena keikkakokemuksena. Kiertuehenkilöstön työn seuraaminen, bändin jäsenten lavantakaisia juttuja ja esimerkiksi radiohaastettelut ovat toki sinällään kiinnostavia, mutta kun ne työnnetään keskelle kaikkaa, tai kuten kuten tässä tapauksessa jopa keskelle biisejä keikkanautinto jää pakostakin etäiseksi. Three Side Live DVD:llä on mukana Man On The Cornerin lisäksi kaksi muuta biisiä, jotka eivät päätyneet audiojulkaisulla. Who Dun It sopiikin paremmin videomuotoon, mutta No Reply At All olisi hyvinkin voinut olla osa LP:tä. 

Samannimisen livelevyn kanssa julkaistu videonauha sai DVD-julkaisuna osana Genesis 1981–2007 Movie boxia. Alkuperäisen videon lisäksi levylle on lisättynä bonuksena (vain ääni) editoitujen biisien kokonaiset versiot. Jostakin syystä mukaan on myös laitettu kaksi kolmesta alkujaan vain Englannissa julkaistun kolmipuolisen liven neljännen live-puoliskon kappaleet One For The Vine ja Fountain Of Salmacis sekä samalta kiertueelta äänitetty Follow Me Follow You. 

Joskus tulevaisuudessa lienee se hetki, jolloin Three Side Live julkaistaan kokonaisena keikkana ilman 1976/1980 äänityksiä. Tämä video sopisi tuolloin (mielellään ilman biisien väleissä olevia haastatteluita) hienosti 2CD/DVD boxiin. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit