Magica
 

 

Ronnie James Dio teki kovasti töitä Dio-bändin toisen tulemisen kanssa. Valitettavasti hänen yhteistyökumppaninsa eivät olleet sellaisia joista kaikki, tai siis suuri osa, faneista ei pitänyt. Kitaristi Tracy Grijalva oli hyvä ja tavallaan ainutlaatuinen, mutta hän ei ollut sopiva Dioon. Kahden studio- ja yhden live-levyn jälkeen Ronnienkin oli se tunnustettava. Hän oli puolustanut bändiään aina. Tracy lähti.

 

Vielä Dream Evil -kiertueella soittanutta Craig Goldyä ei tarvinnut kovin pitkään maanitella takaisin bändiin. Kitaristiongelma oli korvattu. Basistin tontille löytyi yhtä pitkän tauon jälkeen Dion alkuperäinen pomputtelija Jimmy Bain. Rummuissa jatkoi Simon Wright ja koskettimissa Scott Warren. Paperilla uusi Dio näytti hyvältä.

 

Magica oli jonkinlaisen tieteistrilogian ensimmäinen osa. Siksi mukana on kaikenlaisia, turhia, introja ja välisoittoja. Se oli soundillisesti ja tyylillisesti paluuta alkuperäiseen Dioon. Äkkiseltään kuunneltuna se vaikutti yllättävän hyvältä levyltä. Mukana oli nopeita kappaleita ja jotenkin erilaista virtaa kuin parilla aiemmalla, eri tavalla vahvalla levyllä. Fever Dreamsista ja Lord Of The Last Daystä muodostui keikkasuosikkeja. Yhtäkkiä Dio soitti jälleen isommilla areenoilla. Se teki kimpparundeja Motörheadin ja Manowarin kanssa. Passiongelmien kanssa paininut Jimmy Bain jäi ensimmäisellä Eurooppaan suuntautuneella Magica-kiertueella kotiin ja hänen paikkansa otti väliaikaisesti Chuck Garrick.

 

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit