When In Rome 2007 (video)
Genesis päätti vuonna 2006 kasata seuraavaksi kesäksi heidän ns. legendaarisen kokoonpanonsa. Suunnitelmat menivät uusiksi kun Petr Gabriel ei saannut määräaikaan mennessä päätettyä lähteekö tien päälle. Samalla kitaristi Steve Hackett jättäytyi sivuun. Bändi päätti kumminkin palata lavoille joten aiemminkin heidän kanssa soittaneet kiertuemuusikot Chester Thompson ja Daryl Stuermer saivat kutsun täydentämään kolmikkoa Phil Collins, Tony Banks ja Mike Rutherford.

Helsingistä kesäkuun 11. alkanut reunion-kiertue päättyi reilu kuukausi myöhemmin Roomassa pidettyyn ilmaiskonserttiin. Paikalle saapuneet puoli miljoonaa italialaista saivat nähdä rennon ja svengaavan bändin. Ulkoilmakeikan fiilistä nostaa myös kuuman kesäpäivän jälkeinen lämmin ilta. Katsottuani keikan syksyllä 2010 minulle tulisi sellainen tunne, että olisin halunnut nähdä heidät lavalla.

When In Rome sisältää identtisen biisilistan kuin aiemmin julkaistulla CD-levyllä. Itse asiassa setti pysyi samana koko Euroopan ja USA:n kiertueen ajan. Minua tämä ei haittaa sillä 20 biisin joukossa on muutamia useamman biisin koosteita joten lähes kahteen ja puoleen tuntiin mahtuu paljon helmiä, ja onneksi joitakin yllätyksiä. Bändin 80-luvun menstyslevyihin tutustunut katsoja on taatusti ollut kiertueella ihmeissään siitä kuinka vähän tuntee bändin progressiivisen aikakauden tuotantoa. Peter Gabrielin ajan biisejä kuullaan kaikkiaan viisi ja niiden lisäksi hiukan yllättäen nelimiehisellä kokoonpanolla tehdyltä A Trick Of The Tail kuullaan biisi Ripples.

Kahdelle levylle jaetun keikan lisäksi jokaisen biisin alussa on "sisäänpääsy" bonusmateriaaliin. Nämä käsittelevät enimmäkseen kiertueen suunnittelua, biisien rakenteita ja muita musiikillisia asioita. Vaikka ilman niiden antamaa nippelitietoa, voi keikan huoletta katsoa ja näkemästään ja kuulemasta nauttia, antaa bonukset rock-elämästä ja kiertueiden suunnittelusta katsojalle paljon sisäpiirin tietoa. Samalla näkee muusikot siinä osassa jossa heitä ei yleensä tule ajatelleeksi, eli analysoimassa, suunnittelemassa ja toimimassa yhteistyössä oman taustaorganisaationsa kanssa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit