Nil Recurring
King Crimson -kitaristi Robert Fripp sanoi soittaneensa Porcupine Treen levylle heviä, joka lyhensi hänen elämäänsä huomattavasti. Kuulijan elämää tuo väkivaltaisen kuuloinen, Nil Recurring -instrumentaaliraita, jolla Fripp soittaa, lyhentää 6 minuuttia ja 8 sekuntia. Vaan voi sitä elonsa turhempaankin haaskata. Ehkä. Kuka sen tietää mikä on tärkeää?

Porcupine Tree -faneille tämä EP on tärkeä juttu. Se sisältää materiaalia, joka jäi yli aiemmin tänä vuonna ilmestyneeltä Fear Of A Blank Planet -kokopitkältä. Normal on tavallaan toisenlainen versio Sentimentalista. Palat olisi voinut yhdistellä näinkin. Oikea päätyi levylle. Myös jatsin ja metallin välillä poukkoilevan Cheating The Polygraphin pois jättäminen levyltä oli oikea ratkaisu. Se ei olisi istunut kokonaisuuteen, mutta tälle EP:lle se sopii passelisti. Viimeisenä kuultava filosofinen What Happens Now on kappaleista monipuolisin. Sillä kuullaan yhtyeen uutta sähköisempää soundia ja Ben Colemanin soittamaa sähköviulua.

Vaikka tämän EP:n kuuntelu viekin elämästäsi melkein puoli tuntia, Porcupine Tree teki oikean ratkaisun julkaistessaan nämä kappaleet. Jokainen niistä tuo esille jotain uutta yhtyeestä. Toivottavasti se ottaa näistä jonkun keikkaohjelmistoonsa.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit