San Diego 4.4.1974
Radioasema King Biscuit Flower Hour äänitti 1970, -80 ja -90 -luvulla Amerikassa kymmenien eri bändien keikkoja ja lähetti niitä satojen eri radiokanavien välityksellä samanaikaisesti jopa miljoonille amerikkalaisille kuulijoille. Tämäkin Flower Hour keikka on pikkurahalla kuunneltavissa Concert Vaultin nettisivuilta.

Kolme kuukautta Roryn toisen livelevyn, Irish Tour '74 jälkeen äänitetty San Diegon keikka heitettiin kaksi päivää ennen kuuluisaa California Jamia, jossa esiintyivät miehen kotimaasta esimerkiksi Deep Purple ja Black Sabbath. Niin upeaa on Gallagherin bändin soitto, että heidän olisi suonut saada suurempien areenoiden huomio. Mutta ehkä tällainen blues rock on sittenkin parhaimmillaan intiimeillä klubeilla ja pienissä teattereissa.

Lyhyt setti koostuu vain viidestä biisistä. Blues-standardi Early In The Morning ei tainnut olla kitaristin setissä useasti sillä sitä ei ole julkaistu yhdelläkään hänen livelevyllä tai -videolla. Lopusta hieman editoidun avausraidan jälkeen kuullaan alkuosuudesta erittäin nopea ja intensiivinen versio edellisen vuoden Blueprint-levyn Hands Off biisistä. Rory käyttää tätä biisiä pitkään jamiin, jossa pääosan vie hän itse. Tämäkään raita ei ole päätynyt Roryn virallisille livejulkaisuille vaikka se nähdään Irish Tour '74 elokuvassa.

Viisikymmenminuuttisessa radio-ohjelmassa kuullut kolme viimeistä kappaletta ovat tuttuja Live In Europe ja Irish Tourin omistajille. Muiden kannattaa ehdottomasti suunnata Concert Vaultin nettisivuille kuuntelemaan tämä keikka. Ehkä se herättää kiinnostuksen hankkia esimerkiksi mainittu Irish Tour.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit