Taste: What's Goin' On - Live At The Isle Of Wight
Kun ensimmäiselle Isle Of Wight festareille tuli elokussa 1968 noin 15.000 ihmistä seuraavan kesän festari 10-kertaisti kävijämäärän. Kesän 1970 tapahtuma oli kuitenkin tätä vielä neljä kertaa suurempi sillä loistavan esiintyjälistan ja kauniin sään suosiollisella avustuksella saarelle ahtautui 600.000 musiikin ystävää. Paikalla olleet ovat kehunneet festaria ja sen esiintyjiä. Keikoista on julkaistu Tasten lisäksi ainakin loistava The Whon keikka ja vähemmän mairitteleva Jimi Hendrix keikka. Festarin nuoriin lupauksiin kuului Rory Gallagherin bändin kanssa vuotta aiemmin USA:ta Blind Faith -bändin lämppärinä kiertäneet, ja tuona kesänä hittilistoille noussut Free.

Levy-yhtiöillä on yleinen, ikävä tapana julkaista toisille levy-yhtiöille menetettyjen artistien vanhoja liveäänityksiä. Usein niissä on rankka rahastuksen maku. Vaikka Taste soitti viimeisen keikkansa 31.12.1970 eikä Rory Gallagherilla ollut 1971 mitään ennakkotietoa tämän livelevyn julkaisusta, se on silti laatujulkaisu. Toki olisi toivonut että keikka olisi julkaistu kokonaisuudessaan, mutta sen aika koitti vasta 2015. Alkuperäinen julkaisu oli yhden levyn mittainen, mutta What's Goin' On - Live At The Isle Of Wight sisältää kokonaisen keikan ja tuplalivenä se kuuluu ehdottomasti bändin fanien hankintalistalle.

Samaan aikaan audiojulkaisuja kanssa julkaistu DVD/Blu-ray sisältää kaikki ne kahdeksan biisiä jotka palkittu Murray Lerner ja hänen tiimi kuvasivat. Mukana on lisäksi kolme Beat Clubille 1970 kuvattua esiintymistä, sekä luonnollisesti paljon muisteluita ja dokumenttia ajasta, bändistä ja festivaalista. Sir Bob Geldof kertoo muutamia vuosia aiemmin julkaistussa Ghost Blues dokumentissa olleen kyseisellä festareille myymässä huumeita (!) ja pitäneen kovasti alkuiltapäivästä esiintyneestä bändistä ja tunteneensa irlantilaisena ensimmäistä kertaa ylpeyttä että oman maan artisti esiintyy samassa tapahtumassa kaikkien huippuartistien kanssa. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit