Top Priority
Sony uusintajulkaisi 2012 Rory Gallagherin yksitoista ensimmäistä albumia. Niiden edellisestä julkaisukierroksesta ehti kulua vain 13 vuotta. Itselleni merkittävin seikka asiassa on se että tällä kertaa uudelleen masteroidut levyt julkaistiin myös vinyylimuodossa, joiden masterointityö tehtiin erillään CD-tuunauksesta. Toinen suuri muutos edelliseen päivitykseen on että nyt pitäydyttiin alkuperäisjulkaisujen miksauksissa sekä kansitaiteessa. Vinyyleille ei ole suotta vaivauduttu laittamaan bonuksia, ei edes singlelle jota pidän ikävä asiana.

Petri Myllylä

 

Roryn Photo-Finish menestyi kaupallisesti niin hyvin, keikat Amerikassa saivat hyvän vastaanoton lehdistössä, ja levy-yhtiössä oltiin tietysti tyytyväisiä. Siellä luvattiin, että seuraava levy saa heiltä ykkösluokan käsittelyn. Jotta lupaus muistettaisiin, antoi Rory levylle nimeksi Top Priority, joka suomeksi tarkoittaa suunnilleen tärkeysluokkaa yksi.

En tiedä saiko Rory aiempaa enemmän studioaikaa käytettäväkseen, mutta ainakin kitaraosuuksia tuntuisi olevan aiempaa enemmän. Ne on kuitenkin toteutettu hillitysti, eivätkä ne missään vaiheessa kuulosta mitenkään itsetarkoituksellisilta. Mielestäni yleissoundi olisi kuitenkin voinut olla hieman tuhdimpi.

Itselleni levyn huippuhetkiä ovat Follow Me, Philby ja Wayward Child. Bluespuolella Off The Handle kertoo kuumakallesta, joka menettää hermonsa turhan herkästi samalla kun kitara valittaa tyylikkäästi.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit