Taste: Live Taste
Polydorilla ei ollut mitään kiirettä äänittää Rory Gallagherin ja Tasten keikkoja vuonna 1968 tai 1969. Eikä 1970 kunnes he saman vuoden syksyllä kuulivat bändin hajoavan keikkakalenterissa olevien iltojen jälkeen. Yhtiö julkaisi Live Tase LP:n arvatenkin sopimusoikeuksiinsa vedoten. Se saatiin "sopivasti" markkinoille hiukan ennen soolouralle lähteneen Rory Gallagherin toiselle yhtiölle julkaisemaa soolodebyyttiä.  

Live Taste oli ilmestyessään bändin kolmas julkaisu ja ensimmäinen live. Vielä saman vuoden lopussa Polydor julkaisi kolme päivää ennen Live Tastea äänitetyn Isle Of Wightin keikan. Bändi kuulostaa lavalla selvästi studiolevyjään kiinnostavammalta joten en pidä kummankaan livelevyn julkaisua lainkaan pahana asiana. Rory kommentoi seuraavana keväänä olleessa Rocord Mirror lehden haastattelussa että hän ei pidä Live Tasten äänityslaatua standardien mukaisena mutta ymmärtää sen muistotarkoituksen. 

Rory'stä kertovassa Ghost Blues dokumentissa U2:n The Edge ylistää nuorena miehenä isoveljen kaverilta lainaamaansa Live Taste -levyä.

Petri Myllylä / 14.6.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit