San Jose 5.10.1983
Radioasema King Biscuit Flower Hour äänitti 1970, -80 ja -90 -luvulla Amerikassa kymmenien eri bändien keikkoja ja lähetti niitä satojen eri radiokanavien välityksellä samanaikaisesti jopa miljoonille amerikkalaisille kuulijoille. Tämäkin Flower Hour keikka on kuunneltavissa pikkurahalla Concert Vaultin nettisivuilta.

Maestro Ronnie Jamesin sanojen mukaan tämä keikka oli Shame Of The Night biisin ensiesitys. Sitä tärkeämpi ja harvinaisempi on bändin soittama pitkä versio Rainbow'n Stargazerista. Valitettavasti todennäköisesti 7-8 minuuttinen versio on radioaseman toimesta editoitu niin, että biisin pitkä kosketin intro on jäänyt leikkaushuoneen lattialle. Biisi alkaa Vinnie Appicen rumpusoolon jälkeen ja jää niin lyhyeksi että se enemmänkin harmittaa kuin ihastuttaa. Kun vielä totean keikan äänityslaadun olevan alle totutun King Biscuit Flower Hour -tason, niin tämän keikan kuuntelu jäänee vain diehard-fanien harrastukseksi. 

Keikan kohokohtia ovat Black Sabbathin kuusitoistaminuuttinen Heaven & Hell ja setin päättävä Rainbow'n Man On The Silver Mountain (sisältäen tuttuun tyyliin palan Starstruckia). Mikäli keikan moniraitanauhat joskus julkaistaan, tämä keikka on taatusti mannaa miehen faneille, sillä pari kuukautta aiemmin Doningtonissa äänitetty keikka on lyhyen festariesiintymisen johdosta turhan köykäinen bändin tosifaneille.

Universal julkaisi osan keikasta 2012 Holy Diver deluxe editionin bonuslevyllä. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit