Live At Montreux 1975 (DVD)
Eagle julkaisi tämän ja neljä muuta Roryn Montreux keikkaa kahden DVD:n paketissa nimeltä The Definitive Montreux Collection. Vuoden 1975 esiintymisen kuvanlaatu on hyvää vaikka itse kuvaus onkin suhteellisen ideaköyhää eikä tuo samalla tavalla esille keikan intensiivisyytää kuin Irish Tour 1974 elokuva.

Todennäköisesti illan esintyminen on alkanut Roryn akustisella esityksellä Pistol Slapper Blues ja Too Much Alcohol sillä hänen tullessa ykköslevyn alussa bändin kanssa lavalle hän toteaa "ette pääse minusta vielä eroon". Nämä kaksi akustista biisiä Eaglen markkinaosasto on päättänyt laittaa kakkoslevyltä löytyvän kokonaisen 1994 keikan bonuksiksi. Minua tällainen keikan rikkominen ärsyttää suunnattomasti.

Bändi kävelee Montreux'in lavalle välittömän, mutta ehkä silti hiukan hermostuneen oloisena. Rory virittää sitten hieman kitaraansa, ja starttaa bändinsä kanssa ensimmäisen viidestä Montreux Jazz -keikastaan. Illan sähköisessä setissä on Freddie Kingin säveltäjäparin Sonny Thompsonin blues, Tore Down, jota ei löydy Roryn livelevyiltä, mutta kylläkin BBC In Concert kokoelmalta. Oma suosikkini viiden biisin bändisetistä on silti miehen oma, esikoissoololta löytyvä Laundromat.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit