Live At Montreux 1977 (DVD)
Eagle julkaisi kahden DVD:n paketin Roryn viidestä Montreux keikasta. Illan setin avaava akustinen osuus on laitettu inhottavasti kakkoslevyn bonukseksi kun itse olisin mielummin katsonut koko keikan kuten se kesällä 1977 sveitsiläisyleisölle soitettiin. Ehkä keikka joskus julkaistaan kokonaisuudessaan, mutta siihen asti täytyy tulla toimeen tämän julkaisun kanssa. Seuraavana iltana bändi esiintyi Saksassa, Essenissä ja tämä Rockpalast TV-ohjelmaan kuvattu keikka on julkaistu kokonaisuudessaan Shadow Play DVD-boxilla.

Edellisen vuoden syksynä julkaistulta Calling Card -levyltä mukana DVD:llä on kolme raitaa, jotka kaikki toimivat lavalla paremmin kuin Deep Purplen Roger Gloverin tuottamalla studiolevyllä, erityisesti Secret Agent toimii livenä loistavasti. Tosin edeltäneen Against The Grain levyn biisit I Take What I Want ja samalta levyltä löytyvä Bought And Sold ovat omat suosikkini tältä illalta yhdessä Tattoo-albumin komean A Million Miles Away kanssa. 

Videokuvan laatu ei ole kaksinen. Pimeässä salissa harvojen mutta sitäkin valovoimaisempien spottien ansiosta Roryn kasvot ylivalottuvat aika ajoin. Kuvauksesta ja ohjauksesta ei voi juuri parempaa sanoa. Tämä on hikisen keikan autenttinen kuvaus kaikkine mokineen päivineen. Rory esiintyi samana iltana myös Albert Kingin kanssa, mutta hänen Montreux-esiintymistä ei ole joulukuuhin 2011 mennessä julkaistu.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit