At Rockpalast (DVD)
Pienen kölniläisen TV-studioyleisön edessä lokakuussa 1976 kuvattu keikka julkaistiin alkujaan otsikon mukaisella nimellä, mutta on nykyään osa vuonna 2007 julkaistua Shadow Play kolmen DVD:n pakettia. Se korvasi ilmestyessään vasta edellisenä vuotena julkaistun, täysin saman musiikin sisältäneen The Complete Rockpalast Collection -julkaisun. 

Edellisen kesän Montreux-esiintymisen tavoin Rory aloittaa keikan yksin, esittäen akustisesti peräti kuusi kappaletta ennen kuin kutsuu bändinsä lavalle. Akustinen osuus rakentuu pitkältä miehen bluesidoleiden biiseistä. Näistä 12-kielisen kitaran ensimmäisen mestarin Lead Bellyn Out On The Western Plain'in Rory oli coveroinut edellisen vuoden levylleen. Roryn pitkäikäisimmän kokoonpanon viides ja viimeinen levy, Calling Card ilmestyi pari viikkoa keikan jälkeen ja sen biisit olivat tietysti sähköisen setin keskiössä. Peräti viisi levyn yhdeksästä biisistä esitetään aamupäivällä 6.10.1976 kuvatulla keikalla. Valitettavasti nämä Calling Card -biisit eivät nouse miehen tuotannon kärkipäähän vaikka avausraita Do You Read Me ja rockabillymäinen Country Mile svengaavatkin todella hienosti. Lisäksi edelliseltä studiolevyltä Against The Grain soitetaan biisit I Take What I Want ja yksi keikan väkevimmistä esityksistä, pitkään miehen setissä pysynyt Bought And Sold.

Näin aikoinaan tämän yhden levyn DVD:n Anttilan alelaarissa muistaakseni seitsemän euroon hintaan. Sittemmin se painos on loppunut ja keikan nähdäkseen saa varautua maksamaan kolmen levyn boxista ainakin 25 euroa. Tuokaan ei ole paha hinta 591 minuutin mittaisesta paketista.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit