Rory Gallagher: BBC Sessions
Olen odottanut vuosia että Roryn veli hoitaisi markkinoille Complete BBC Sessions -julkaisun sillä tämä julkaisu ei enää vastaa nykystandardia, mutta onneksi toimii tällaisenaankin. Fanin kannattaa tutustua nähdessään myös pikkukuvan bootleg-levyyn Alternate BBC Sessions, jonka biisit ovat enimmäkseen niistä sessioista, joita viralliselle levylle ei laitettu. Itse olen kasannut näistä kokonaisia sessioita, joiden kuuntelussa saa paremman kuvan siitä mitä milloinkin haluttiin radion kautta promota.

Petri Myllylä / 13.6.2019

 

Rory Gallagherin BBC Sessions on muiden vastaavien levyjen tapaan laatujulkaisu. Hänen kohdalla tämän julkaisun tekee vieläkin kiinnostavammaksi se, että muutamista sen kappaleista ei ole muita virallisia studio- tai liveversiota.

Tupla-cd on jaettu livelevyyn ja studiolevyyn. Livelevyyn en ole täysin tyytyväinen, koska eri-ikäisiä äänityksiä on liitetty yhteen muodostamaan reilun tunnin yhtenäinen "keikka". Äänitysten vaihtumisen kuulee kuitenkin ärsyttävän selvästi. Reilun vuosikymmenen ajan olen odottanut, että noita keikkoja julkaistaisiin kokonaisina. Ehkä sekin päivä vielä koittaa... 

Tuplan studio-osuus sen sijaan on erinomainen. Vaikkei materiaali olekaan kronologisessa järjestyksessä, se ei haittaa ollenkaan. Tuttuihinkin kappaleisiin oli yleensä saatu lisättyä jotain uutta, joten yksikään kappale ei tunnu turhalta täytteeltä. Mainio kooste!

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit