Flirtin' With Disaster
Flirtin' lienee Molly Hatchetin menestynein albumi. Samalla se on askel kohti raskaampaa, mutta myös kaupallisempaa sointia. Tätä korostaa erityisesti levyn ainoa cover, Bobby Womackin klassikko It's All Over Now sekä käsientaputukset esimerkiksi Jukin' City biisissä. Kun tämä poppimainen tuotanto yhdistetään sellaisiin vastustamattomasti kulkeviin biiseihin kuten Whiskey Man, One Man's Pleasure sekä levyn nimikappaleeseen, on lopputulos todella nautittavaa kuunneltavaa. Flirtin' With Disaster kuuluu ehdottomasti bändin parhaimpiin hetkiin, vaikka ei ole oma suosikkini. Itse pidän bändin kahta seuraavaa levyä heidän parhaimpana hetkenä, mutta ei 38 minuuttia tämän levyn kanssa hukkaan mene.

Bändin laulaja Danny Joe Brown lähti bändistä pian tämän levyn ilmestymisen jälkeen. Hänen tilalle ei palkattu Brownin kaltaista kaunista kansikuvapoikaa, mutta Jimmy Farrar klaarasi aikanaan hyvin myös tämän levyn biisit.

Ostin joskus 80-luvun lopulla myymäni vinyylin (mikä idiootti olinkaan!) tilalle alkuperäisen Flirtin' With Disaster CD:n. Jostakin syystä luovuin  siitäkin. Onneksi Sony julkaisi levystä vuonna 2001 erittäin suositeltavan remasteroidun painoksen, jolla on bonuksina yksi demo ja kolme vuonna 1980 äänitettyä liveraitaa. Aikanaan radiossa kuullun keikan materiaalia olisi mahtunut mukaan enemmänkin, mutta kun niiden oikeuksista olisi joutunut pulittamaan kasan dollareita, fanien on syytä tyytyä tähän. Löysin divarista 2011 hyvälaatuisen amerikkalaisen vinyylin. Se kuulostaa hyvältä vaikka ei aivan yllä remasteroidun CD:n dynamiikkaan. En silti lyttää jälkimmäistä vaikka sen soundi onkin aavistuksen metallisempi ja päällekäyvämpi. Ja toki sen bonuksille kannattaa laskea oma arvonsa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit