The Deed Is Done
Levyn avausraita Satisfied Man summaa hienolla tavalla tämän levyn teeman. Musiikki on muuttunut aiempaa radioystävällisemmäksi mikä tarkoitti vuonna 1984 kosketinsoitinvetoisuutta. Kolmannen kitaristin Steve Hollandin lähdettyä bändistä hänen tilalle otettiin pari vuotta aiemmin laulaja Danny Joe Brownin soolobändissä musisoinut kosketinsoittaja John Galvin. Samalla etelän boogie on vaihtunut heavy rockiin. Satidfied Man on kaukana siitä mitä Lynyrd Skynyrd teki kymmenen vuotta aiemmin.

Oma suhteeni kosketinvoittoiseen hard/heavy rockiin on hyvin ristiriitainen. Raskaan rokin ja disco-musiikin yhdistäminen ei kaikilta onnistu. Tässä Molly Hatchet ei tee poikkeusta, ja The Deed Is Done olisi parempi levy jos se miksattaisiin vuonna 2010. Uskoisin, että moni kiipperinvingunta joutaisi tuolloin roskikseen. Mutta levy miksattiin vuonna 1984 ja sen asian kanssa on elettävä.

Aikakautensa tuotannolliset toimintatavat eivät onneksi onnistu pilaamaan tätä levyä. Yhdentoista biisin paketista löytyy ilahduttavan useita hienoja kappaleita, joista mainitun avaustraidan lisäksi voisi mainita kapakkapianon hienosti kuljettava Frankie Miller -cover Heartbreak Radio. Yardbirdsin tunnetuksi tekemä I Ain't Got You sitä vastoin tuntuu hiukan turhalta. Dave Hlubeckin akustinen kitarainstrumentaali Song For The Children päättää levyn aivan eri tunnelmissa kuin levyn muu materiaali.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit