News Of The World
Queen äänitti tätä levyä samaan aikaan kun Sex Pistols työsti seinän toisella puolella omaa albumiaan. Jälkikäteen on väitetty asian vaikuttaneen levyn aiempaa särmikkäämpään soundiin.

Oma Queen tuntemukseni perustuu pitkälti heidän megamenestyneisiin singleihin. News Of The Worldin avaa komealla tavalla miljoonia myynyt single We Will Rock You/We Are The Champions. Levyn toinen Roger Taylorin tekemä biisi Sheer Heart Attack ei ollut valmis samannimisen levyn tekoaikaan 1974. John Deaconin Spread Your Wings julkaistiin Euroopassa singlenä ja siitä kuvattiin video Roger Taylorin kodin takapihalla. Tammikuussa lumen keskellä esiintynyt Freddie pukeutuu videolla napapaitaan ja työmiehen kintaisiin. Sen perään kiireellä kuvattu We Will Rock You'lla bändi on niin jäässä että on suoranainen ihme että video julkaistiin.

Tutustuessani albumiin syksyllä 2010 Spread Your Wings nousi omaksi suosikikseni. Levyn muista biiseistä erottuu erityisesti agressiivinen Get Down Make Love, joka kuului pitkään myös bändin livesettiin. Kokonaisuudessaan News Of The World ei kuitenkaan kohoa omien Queen-suosikkien joukkoon. Se eroaa selkeästi edeltäjistään ollen paljon simppelimpi, raaempi ja alituotetumpi. Vuonna 2011 remasteroidun CD:n bonuslevyllä julkaistu Feelings Feelings on mukava lisä, mutta biisinä selvä raakile. Bändin jokaiselta jäseneltä on News Of The Worldilla vähintään kaksi biisiä. Vaikka tämä on selvä vahvuus se myös laajentaa levyn musiikin itselleni hiukan sekalaiseksi kokonaisuudeksi. 

Syksyllä 2015 julkaistu 18 LP:n Queen Studio Collection sisältää kaikki bändin studiolevyt ja vain tässä paketissa ne on painettu värivinyyleille. Vihreän värinen News Of The World vinyyli sopii hyvin albumin väritykseen ja tematiikkaan. Levy kuulostaa lähes identtiseltä verrattuna 41 vuotta vanhaan alkuperäisvinyyliin. Väite että värivinyylipainos olisi automaattisesti mustaa heikompi ei tämän otantaan perusteella saa vahvistusta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit