Flash Gordon
Ohjaaja Mike Hodges pisti uusiksi 1934 ensi-ilmestyksen saaneen sarjakuvahahmon samalla vuosikymmenellä tehdyn leffan. Queen sopi kuvioon uudistaa sci-fi leffa ja bändiä lähestyttiin asiassa 1979 alussa. Vaikka bändi oli keskellä The Gamen äänityksiä, se ryhtyi säveltämään lopulta joulukuussa 1980 ilmestyneeseen leffaan.

 

Tapanani on ollut varoa albumien totaalista teilaamista. Niin teen nytkin. Tässä albumissa on omat hyvät puolensa, suurimpana sen lyhyys. Bändin ratkaisu liittää enimmäkseen instrumentaaliseen musiikkiinsa elokuvan dialogia ei ole minusta kovinkaan onnistunut. 

 

Queenin perustamisesta tuli 2011 kuluneeksi 40 vuotta ja tämän kunniaksi koko heidän kataloogi julkaistiin uudelleen. Tällä kertaa bonukset laitettiin omalle levylle. Neljä vuotta myöhemmin julkaistu 18 LP:n upea boxi Queen Studio Collection sisältää kaikki bändin studiolevyt, mutta ei mitään CD-levyillä olevia extroja. Keltaiselle vinyylille prässätty albumi on koko laatikon ainoa kauneusvirhe. Nyt se kopio englantilaista julkaisua kun itse olisin mielellänii nähnyt siinä alkuperäisen amerikkalaislevyn kannen ylellisen kohopainatuksen.

 

 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit