The Works
Kun Queen palasi studioon lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen Los Angelesin äänittämään uutta levyä, sen toimintatapa oli muuttunut koska tässä vaiheessa kaikki bändin neljä jäsentä teki aktiivisesti biisejä. Tämän seikan myös kuulee The Works -albumista, mutta ei mitenkään häiritsevänä seikkana vaan levyn monivivahteisuutena.

Radio GaGa oli erittäin suosittu myös MTV-musiikkikanavalla, mutta bändin seuraava video I Want To Break Free joutui asemalla pannaan sillä amerikkalaiset eivät sulatelleet drag-asuisia muusikoita. Albumin menestyttyä loistavasti Yhdysvaltoja lukuunottamatta ympäri maailmaa johti siihen että bändin kiertue ei vieraillut lainkaan Pohjois-Amerikassa. Sitä vastoin se soitti lokakuussa 1984 Etelä-Afrikan Sun Cityssä, joka oli tuolloin aparthait-politiikan johdosta useiden artistien boikotoima keikkapaikka. Vierailu toi bändille maailmanlaajuista huonoa julkisuutta.

Radio Ga Gan ja I Want To Break Freen jälkeen singlenä julkaistu It's A Hard Life on ollut vuosikymmenet yksi omista Queen-suosikeistani. Sitä vastoin neljäs single, menlko yksinkertainen roketti Hammer To Fall ei enää jaksa minua innostaa. Näiden neljän singlemenestyksen lisäksi The Works -levy on täynnä hienoja, ja tyylikkäitä biisejä. Jos joku oli luullut bändin olleen vanhan talven lumia, se olikin yht'äkkiä ultaramoderni ja cool.

Radio Ga Ga singlen b-puoli I Go Crazy olisi levylle laitettuna ollut sen heikoin raita. Jouluksi 1984 bändi julkaisi singlen Thanks God It's Christmas.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit