A Kind Of Magic
Ostin A Kind of Magic CD:n heti sen ilmestyttyä. Reilusti ennen levyä julkaistu One Vision antoi odottaa englantilaisbändiltä jälleen kerran loistavaa albumia. Olin diggaillut bändiä edelliset neljä vuotta vaikka levyhyllyssäni ei ollut kuin heidän hittikokoelma sekä tätä levyä edeltänyt The Works. Kuuntelin A Kind Of Magic -levyä vähintäänkin kohtuullisesti. Se oli yksi niistä kymmenestä kasettikopiosta, jotka pakkasin reppuuni astuessani varusmiespalvelukseen saman vuoden syksyllä. Levyn hittibiisejä kuuli myös usein sotilaskodin jukeboxista.

Levyn seitsemästä singlejulkaisusta neljä ilmestyi ympäri maailmaa. One Vision oli mukana myös Iron Eagle -leffan soundtrackillä. Singlen b-puoli Blurred Vision on konemusiikkia ja siihen on samplattu kymmeniä pieniä pätkiä a-puolen kappaleesta. One Visionin tavoin lähes kaikki muut levyn kappaleet (tosin eri äänityksinä) ovat osa elokuvan ääniraitaa. Kuusi sen kappaleista on nimittäin kuultavissa elokuvassa The Highlander. MTV musiikkikanavalla paljon näytetty nimikappale sekä Friends Will Be Friends ja upea Who Wants To Live Forever julkaistiin nekin maailmanlaajuisesti singleinä. A Kind of Magic singlen b-puolen syntikkainstrumentaali A Dozen Red Roses For My Darling ei ole mukana levyllä, mutta toisaalta ei se kuulu myöskään omien suosikkieni joukkoon. Ehkä yllättävin singlevalinta on amerikkalaisten julkaisema Princes Of The Universe. Ehkä sen julkaisu liittyi Highlander-leffaan sillä sen pääosanäyttelijä Christofer Lambert on mukana myös videolla. Eurooppalaiset fanit taisivat nähdä sen vasta 1999 kun bändi julkaisi kolmannen videokokoelmansa (paketoitiin 2002 DVD:lle Greatest Video Hits 1&2).

Syksyllä 2015 julkaistu Queen Studio Collection sisältää kaikki bändin studiolevyt ja vain tässä paketissa ne on prässätty värivinyyleille. Kannen oranssi väri toistuu vinyylissä ja se soi lämpimästi. Avattavilla kansilla oleva A Kind Of Magic on bändin myöhäistuotannon ystäville suositeltava hankinta. Myytyäni kauan sitten alkuperäisen CD:n olen kuunnellut tätä vinyyliä kuitenkin harvakseltaan. Ehkä vielä ei ole oma aikani fiilistellä 80-luvun sähkörumpu ym. soundeja. Valitettavasti levyn jälkeinen massiivinen stadionkiertue jäi bändin viimeiseksi. Kesän 1986 kiertueelta julkaistiin tuoreeltaan videokasetti Live In Budapest sekä kolmelta keikalta kasattu Live Magic. Wembleyn kahdesta keikasta jälkimmäinen 12.7.1986 julkaistiin aluksi 1992 videokasettina ja DVD:llä 2003. Budapestin keikka sai DVD-julkaisun ja positiivisena yllätyksenä kokonaisen audiojulkaisunsa vuonna 2012. 

Petri Myllylä / 10.11.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit