Queen on Fire - Live at the Bowl (DVD & CD)
Bändi starttaa vuoden 1982 settinsä parilla lyhyellä palalla muutaman vuoden takaiselta Flash Gordon -levyltään. Näistä ensimmäinen on tosin intronauhana kuultava, heikon soundtrack-albumin nimikappale. Setissä on, jos Dawid Bowien kanssa tehty Under Pressure lasketaan mukaan, yhteensä neljä biisiä kuukautta ennen tätä keikkaa ilmestyneeltä Hot Space -levyltä. Minun on pakko sanoa että nämä neljä sekä startissa soitettu The Hero ovat koko keikan viisi heikointa biisiä.

Mikäli et ole bändin hardcore-fani, suosittelen sinua hankkimaan ennen tämän konsertin hankintaa reilu puoli vuotta aiemmin kuvattu Rock Montreal. Sen laajakulmainen kuvanlaatu on tätä vanhan kuvakoon 4:3 julkaisua selvästi parempi, ollen myös esityksenä hienokseltaan inspiroivampi. Muistaakseni Hot Space sai ilmestyessään lehdistössä huonon vastaanoton, ja olen vaistoavani uusia biisejä esittäessään bändissä epävarmuutta. Fat Bottomed Girls on ainoa tällä keikalla soitettu 70-luvun hittibiisi, joka ei kuulunut ainakaan vuoden 1981 settiin. Pelkän tämän kappaleen takia tätä julkaisua ei kannata hankkia.

Jos kuulut siihen pieneen vähemmistöön, joka pitää bändin Hot Space -levystä, ilahdut varmasti myös bonus-DVD:n annista sillä siltä löytyy levyn viides keikkasettiin päässyt kappale Put Out The Fire. Se ja kaksi japanilaista säkeistöä sisältävä Teo Torriatte tulevat kiertueen Tokion keikalta. Lisäksi bonuksista löytyy haastatteluita sekä lisää hittipitoista soitantaa ennen Englannin kiertuetta, toukokuussa 1982 kuvatulta Wienin keikalta.

Nykytavan mukaan tämäkin videojulkaisu on saatavilla audiomuodossa. Keikan ääniraita on selvästi rakeista kuvaraitaa laadukkaampi, ja kun bändi toimii lavalla todella hyvin, on audiojulkaisu suositeltava hankinta. Olen nähnyt siitä myös kolmen vinyylilevyn version.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit