Live Killers
Lainasin tämän levyn aikanaan vuonna 1982 kaverilta innostuttuani sitä ennen Queen Greatest Hits -kokoelmasta. Omaan levyhyllyyni oli kertynyt jo tuolloin kunnioittava määrä muita 70-luvulla julkaistuja tuplalive-levyjä. Live Killer oli ensikokemukselta minulle todella suuri pettymys.

Freddie Mercuryn kuolema taisi valitettavasti lisätä Queen-levyjen myyntiä enemmän kuin paraskaan mainoskampanja. Made In Heaven -levyn ilmestyttyä vuonna 1995 päätin ostaa sen lisäksi myös tämän levyyn. Kuuntelin levyn tuolloin vain muutamaan otteeseen mutta en vieläkään päässyt siihen kunnolla sisään. Sain vuonna 2010 innostuksen tutustua bändin 70-luvulla julkaisemiin seitsemään studiolevyyn. Etenin niiden kuuntelussa kronologisessa järjestyksessä. Jazz-levyn kiertueella vuoden 1979 alussa äänitetty Live Killer on tavallaan bändin siihenastisten julkaisujen best of -kokoelma. Kiertueen keikkasetti on täynnä heidän menestyssinglejä, ja oikeastaan vain Fat Bottomed Girls ja Somebody To Love eivät päätyneet levylle. Näin tilaa on myös hienoille albumiraidoille kuten A Night At The Operan kolmikko Death On Two Legs, '39 ja Roger Taylorin laulama huvittava I'm In Love With My Car.

Live Killers on 90 minuutin kestollaan melko kompakti paketti, ja jos lukija diggaa esimerkiksi mainittua A Night At The Opera -levyä, liveen tutustuminen maksaa takulla puolentoista tunnin vaivan. Satunnaisfanille suosittelen silti esimerkiksi Rock Montreal DVD:tä tai bändin hittikokoelmia. Olen kopioionut itselleni levyn vuonna 2001 julkaistun, remiksatun levyn, joka kuulostaa edeltäneitä painoksia paremmalta. Suoraa vertailua esimerkiksi vuoden 1994 julkaisuun en ole kuitenkaan suorittanut.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit