Hungarian Rhapsody: Live in Budapest (DVD/CD)
Queenin 27.7.1986 Budapestin keikka julkaistiin aikoinaan pelkästään videomuodossa. Samoihin aikoihin julkaistiin CD/LP Live Magic, joka kasattiin kolmelta kesän 1986 keikailta (kaksi sen biisiä tuli Budapestista). Ostin aikanaan kyseisen videonauhan, mutta pari vuotta myöhemmin myin sen. Filminauhalle kuvattu keikka masteroitiin 2012 uudestaan ja se sai syksyllä rajoitetun leffakierroksen ympäri maailmaa (myös Helsinki) ennen kuin se tuli kauppoihin DVD:nä ja Blu-ray'nä.

Nähtyäni keikan ensimmäisen kerran kahteenkymmeneen vuoteen huomasin täysin unohtaneeni kuinka viihdyttävä se olikaan. Samalla olin unohtanut että keikan väliin oli laitettu dokumenttipätkiä bändin vierailusta Unkarissa. Tämä ei kuitenkaan yllätyksekseni pilannut katselunautintoani vaikka toki ilman niitäkin pärjäisi. Myyntiin tuli myös DVD/CD -combo, joka sisältää ensimmäisen kerran tupla-CD:llä koko Budapestin keikan. (Blu-ray+CD ei kuitenkaan julkaistu).

Queen ei tainnut löytää aivan sitä rehellisintä yhteistyökumppania rautaesiripun takaa. Unkarin tuotannosta vastanneen filmiyhtiön miehet nimittäin myivät piraattikauppiaille keikan ns. complete version, jossa mukana on kolme editointihuoneen lattialle jäännyttä biisiä sekä iso osa Freddie Mercuryn spiikkauksista. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit