Final Live In Japan (DVD)
Reilu vuosi ennen tätä Japanin keikkaa julkaistu The Works -albumi nosti Queenin takaisin maailman ehdottomaan musiikkiaateliin. Ei ole siis kovin suuri yllätys että toukokuussa 1985 heidän keikallasetissä oli yhä kuusi sen kappaletta.

Tämä keikka olisi hienoa nähdä ja kuulla nykystandardin mukaisella äänellä ja kuvalla varustettuna. Nyt myynnissä olevat halpisjulkaisut kannattaa jättää väliin.

Queen on julkaissut maltillisesti useita kuvaamiaansa keikkoja. Ymmärtääkseni he ovat aikanaan lisenssoineet paljon keikkojaan paikallisille televisioyhtiöille. Usein tällaisissa tapauksissa kuvattu ja äänitetty materiaali jää television omaisuudeksi, vaikka lisenssisopimus estäisi keikan uudelleen lähettämisen. Nämä sotkut avautuvat kuulemma usein lakimiesten avustuksella, jolloin bändi ostaa takaisin oman keikkansa dokumentin. Näin ei ole tainnut käydä tämän ja toisen, vuonna 1982 vain Japanissa kuvatun keikan kanssa. Niistä on nimittäin myynnissä Japanin ulkopuolella vain harmaalla vyöhykkeellä toimivan Masterplanin julkaisut.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit