Texas Flood
Stevie Ray Vaughan oli ollut pitkään mukana musiikkibisneksessä ennen tämän levyn julkaisua kesällä 1983. Edellisen vuoden onnistuneet festivaaliesiintymiset oli huomattu musiikkimaailman silmäätekevissä ja Stevie Ray sai huomiota, jonka osasi enteillä tulevaa suosiota. Jackson Browne tarjosi bändille ilmaista studioaikaa omalla Kalifornian studiollaan, jonne bändi saapui marraskuussa 1982. Tuottajalegenda John Hammond osallistui projektiin palkkaamalla äänittäjä Lincoln Clapp miksaamaan albumi New Yorkissa. Hammondin näkemystä noudatti myös Gregg Geller, joka kiinnitti bändin maaliskuussa ja albumi julkaistiin lopulta kesäkuussa 1983. 

Montreux Jazzin takahuoneessa miehen jameihin osallistunut David Bowie pestasi miehen tulevan Let's Dance albumin äänityksiin. Lähellä oli myös ettei Stevie Ray lähtenyt Bowien kiertueelle mutta taloudelliset erimielisyydet aiheuttivat sen että hän erosi (tai Bowien näkökulmasta erotettiin) viime hetkellä ennen 18.5.1983 alkanutta kiertuetta. Joka tapauksessa kiinnostus Stevie Rayta kohtaan nousi Bowie-kohun myötä. 

Vaikka Texas Flood on soitettu bändin tajuamatta olevansa äänittämässä esikoislevyään, se yllättää omalla vastustamattomalla ja tuoreella otteellaan. Koko bändi lataa siihen koko intonsa ja sen kuulee levyltä. Bändin tekemä video Love Struck Baby soi kaikkien yllätykseksi paljon toimintansa aloittaneessa Music TV:ssä. 

Sony julkaisi levystä 1999 remasteroidun painoksen, jolle se laittoi mukaan sessioista ylijääneen varhaisversion Bob Geddingsin biisistä Tin Pan Alley, jonka Stevie julkaisi lopulta seuraavalla albumillaan. Laadukkaalla remasteroidulla CD:llä on mukana myös lyhyt haastattelu sekä kolme Hollywoodin Palacessa 23.9.1983 äänitettyä biisiä. Valitettavasti yhtiö tiputti nämä kapaleet pois levyn ilmestymisen 30-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistulta legacy editionilta. Sen kakkoslevyllä on lokakuussa 1983 Philadelphiassa soitettu radiokeikka, jonka perään Hollywoodin biisit olisivat hyvin mahtuneet.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit