In The Beginning
Stevie Rayn kuoleman jälkeen julkaistu In The Beginning on mielenkiintoinen ja tervetullut arkistojulkaisu. Alkujaan viisijäseninen bändi oli kutistunut trioksi vain muutama kuukausi ennen aprillipäivänä 1980 äänitettyä radiokeikkaa, mutta mitään arkuutta ei ole kuultavissa bändin soitossa. Stevien taustabändissä liiderin kuolemaan asti mukana ollutta rumpalia Chris Laytonia (nykyään Kenny Wayne Shepherd Band) tukee vielä tässä vaiheessa basisti Jackie Newhouse.

Livekeikan setissä on luonnollisesti paljon kitaristin oppi-isien tuotantoa, joista osa tippui setistä heti ensilevyn myötä. Tin Pan Alley, Love Struck Baby ja Howlin' Wolfin Tell Me sitä vastoin äänitettiin esikoislevy Texas Floodin sessioissa. Tosin Tin Pan Alley äänitettiin uudestaan kakkoslevyn sessioissa ja julkaistiin Couldn't Stand The Weather LP:llä.

Setin erilaisuus verrattuna vuoden 1983 jälkeen äänitettyihin keikkoihin pakottaa palaamaan siihen uudestaan ja uudestaan. Olen törmännyt harvoin, jos koskaan näin kiehtovaan postuumi-julkaisuun. Ostin levyn aikoinaan CD:nä mutta vinyylibuumin iskettyä hankin sen 2016 uusintajulkaistun LP:n.

 Petri Myllylä / 6.3.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit