Skid Row: Skid
Skid Row soitti tammikuussa 1970 Fleetwood Macin lämppärinä Dublinin National Stadiumilla. Macin Peter Green piti niin paljon lämppäribändin nuoresta kitaristista Gary Mooresta että houkutteli managerinsa Clifford Davis'in signaamaan bändi CBS:lle. Neljä kuukautta myöhemmin julkaistu single Sandie's Gone ei ole mukana lokakuussa julkaistulla esikoislevyllä, jolla on bluesin lisäksi vivahteita psykedelisestä musiikista, countrysta sekä Led Zeppelin tyyppisestä raskaammasta rokista.

Tämän levyn äänityksiin väitetään kuluneen vaivaiset 11 tuntia. Mikäli näin on, täytyy hämmäställe kuinka paljon levylle on ehditty päivässä saada päällekkäisäänityksiä ja taustalauluja. Toki lopputuloksena on hätäisen oloinen levy, josta ei kannata mitään Kersantti Pippurin soundeja odottaa.

Olisiko tämä levy arvostelun kohteen ellei sillä soittaisi vasta 17-vuotias irlantilainen superlahjakas, tuleva kitarasankari, Mr Gary Moore? Tuskin, mutta se ei tee tästä levystä huonoa. Omia suosikkejani ovat country/rockabilly numero Heading Home Again, rajusti kiraoitu An Awful Lot Of Woman sekä hidas blues nimeltä Unco-Up Showband Blues. Myös Mooren, edellisenä vuonna sinkkuna julkaistu, 11 minuuttia pitkä Felicity kuulostaa hyvältä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit