Live At Montreux 1985 (DVD & CD)
Stevie Rayn ensiesiintyminen kuuluisan festarin lavalla kesällä 1982 aiheutti yleisössä ärtymystä ja buu-huutoja, mutta tällä kertaa sveitsiläiset ottavat uralleen nousujohteisen suunnan saaneen kitaristin vastaan avosylin ja sen huomaa myös bändin soittajista. Kolme vuotta aiemmin buuauksia huutaneet akustisen bluesin ystävät taisivat jäädä suosiolla koteihinsa. Kesän 1985 keikka on kokonaisuudessaan niin hyvä että Stevie Ray olisi voinut aikanaan julkaista sen kokonaisuudessaan, mutta vain viisi sen 13 biisistä päätyi seuraavana vuonna julkaistulle 2LP:lle Live Alive. 

Autossani on DVD-soitin joten halutessani voin kuunnella (kuva ei näy ajettaessa) omistamiani videokeikkoja. Stevien Montreux 1985 on yksi niistä keikoista, joita olen ottanut mukaani pitkille automatkoille. Hurmioituneen yleisön edessä heitetty keikka on minusta yksi SRV:n uran hienoimpia. Sille tuo oman lisämausteen Johnny Copelandin kolmen biisin mittainen vierailu lavalla. Näistä keskimmäinen Tin Pan Alley kohoaa koko keikan hienoimmaksi esitykseksi.

Vuonna 2001 Sony julkaisi tupla-CD:n  Stevie Ray Vaughanin kahdesta Montreux Jazz Festival esiintymisestä. Harva fani tajusi tulleensa jälleen kerran kaltoin kohdelluksi levy-yhtiön toimesta. Vuoden 1985 esiintymisestä puuttuu nimittäin kaksi Johnny Copelandin kanssa soitettua kappaletta. Kolme vuotta CD:n ilmestymisen jälkeen Sony julkaisi keikoista DVD:n ja tällä kertaa koko keikan mittaisena. Syksyllä 2014 Sony pakkasi kaikki SRV-levyt yhteen 12 CD:n laatikkoon. Oliko mukana kaksi vain DVD:llä ollutta biisiä? Turha luulo!

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit