Live At The El Mocambo 1983 (DVD & CD)
Stevie Ray ja Double Trouble aloittivat välittömästi esikoislevynsä julkaisun jälkeen massiivisen Pohjois-Amerikan kiertueen. Onnistunut esikoislevy Texas Flood oli luonnollisesti vahvasti esillä kiertueen setissä, mutta kuten tämäkin intensiivinen keikkadokumentti todistaa mukaan mahtui myös biisejä, jotka eivät koskaan päätyneet Stevien studiolevyille. Double Trouble -trio on tässä vaiheessa uraansa kiertänyt samanlaisia pieniä klubeja kuten el Macombo, joten he ovat kotonaan postimerkin kokoisella esiintymislavalla (jolla myös esim. Rolling Stones on esiintynyt). Keikan intiimiys on käsin kosketeltavaa. Bändi soittaa lähes lattiatasossa ja se saa suoran palautteen edessään pöydissä istuvilta kuulijoiltaan. Erityisesti blues-musiikki kuuluu pienille klubeille, jossa sen maanläheisyys pääsee isoja areenoja paremmin oikeuksiinsa.

Kahdentoista biisin mittainen editoitu keikka julkaistiin VHS-videokasettina pian Stevie Rayn kuoleman jälkeen vuonna 1991. Kahdeksan vuotta myöhemmin keikka julkaistiin DVD-muodossa. Lisämateriaalina ei ollut julkaisematonta musiikkia keikalta vaan elossa olevien soittajien haastattelu.

Kanadalaisyleisön edessä 11.7.1983 soitettu keikka on nykyään myynnissä useissa eri formaateissa. Näistä koko keikan sisältää vain vuoden 1983 yhden levyn mittaisen radio-promolevyn ulkoasun ja nimen A Legend In The Making saanut julkaisu. Sen saa tosin CD-muodossa vain hankkimalla miehen koko tuotannon sisältävän boxin The Complete Epic Recordings Collection. Meitä vinyylifaneja hellittiin 2015 Record Store Day'n erikoisjulkaisulla, jossa kokonainen keikka on prässätty harmaalle ja valkoiselle vinyylille. Aiemmilta julkaisuilta puuttuneet biisit ovat Soul To Soulille 1985 laitettu You'll Be Mine, Hendrix-medleyn Little Wing, joka soitettiin yhdessä Third Stone From The Sun sekä encorena kuultava Rude Mood.

El Mocambo on esimerkiksi Montreux 1982 -keikkaan verrattuna parempi dokumentti kitaristin ja hänen bändinsä otteesta. Muutamaa kuukautta myöhemmin Philadelphiassa radiolle äänitetty ja 2013 Texas Floodin deluxe-painoksesta julkaistu keikka on mahdollisesti vielä Montrealin keikkaa parempi mutta koka tapauksessa on hieno asia että peräkkäisinä vuosina Sony on tarjonnut Stevieltä uutta livemateriaalia. Keikan oma suosikkini on Buddy Guyn kirjoittama hieno Mary Had A Little Lamb, joka kuulostaa yleisön edessä soitettuna vielä parmmalta kuin bändin levyttämä studioversio.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit