Loreley 24.8.1984
Stevie Ray ja hänen Double Trouble -bändi starttaavat keikan innokkaan saksalaisyleisön edessä Scuttle Buttin' ja Testify instrumentaaleilla. Sen jälkeen he ottavat käsittelyyn pari kuukautta aiemmin ilmestyneen Couldn't Stand the Weather -albumin helmen, Jimi Hendrixin Woodoo Childin. Illan suurimmat aplodit saa kumminkin Love Stuck Babe, jonka aikana kitaristin tavaramerkki, musta lierihattu saa kyytiä samalla kun mies piiskaa kitaraansa niskansa takana.

Illan setissä soitetaan yhtä lukuun ottamatta kaikki uuden levyn raidat, sekä esikoislevyltä mainittujen Testifyn ja Love Struck Babyn lisäksi Pride And Joy sekä Texas Flood. Oma suoskkini hienolta keikalta on Stevie Rayn upea tulkinta Bob Geddins'in hienosta Tin Pan Alleysta. Instrumentaalinen encore pyhitetään Jimi Hendrixille. Aluksi kuultava Little Wing vie voiton hypnoottisesta Third Stone From The Sunista. Reilun 80 minuutin setti on kokonaisuudessaan kiinnostava.

Kesään 2010 mennessä tämä keikka on yhä julkaisematon, mutta ohjelmasarjan DVD-julkaisujen määrä on jatkuvasti kasvanut joten oletan tämänkin keikan löytävänsä tiensä DVD-myyntihyllyyn. Viiden eri festariesiintyjän kuvaaminen samana iltana onnistuu toki tehokkailta saksalaisilta, mutta lopputuloksena on samalla hyvin neutraali ja standardimainen TV-keikka. Luonnollisesti keikan ääniraita on julkaistu myös bootleg-levyinä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit