All Night Long / Loud & Clear
Sammy Hagar kiersi keväästä 1977 kesään 1979 huippusuositun Bostonin lämppärinä. Hagarin Euran ensimmäinen live tulee kuitenkin laulajan soolokiertueelta ajalta jolloin Boston oli studiossa äänittämässä kakkosalbumiaan.

Englantilaiset, ranskalaiset ja portugalialaiset julkaisivat Amerikassa nimekseen All Night Long saaneen levyn nimellä Loud & Clear. Samalla he lisäsivät siihen yhdeksänneksi biisiksi Montrose-hitin Space Station #5. Hyllyssäni on saksalaisen 1978 All Night Long vinyylin lisäksi BGO:n 2009 julkaisema remasteroitu Loud & Clear CD. Albumin biisimateriaali on kiinnosta. Make It Last ja Bad Motor Scooterin ohella Space Station #5 on sen kolmas raita Montrosen esikoislevyltä, jonka soittajat bändiliideri Ronnie Montrosea lukuunottamatta ovat mukana tällä levyllä. Sen biiseistä puolet eli neljä tulee Sammyn kolmelta studiolevyltä. Donovan äänitti 1967 biisin Young Girl Blues, jonka Hagar coveroi hienosti ja se on yksi albumin hienoimpia hetkiä. I've Done Everything For You -biisi oli levyn ilmestyttyä aiemmin julkaisematon. Sammy julkaisi tosin kappaleen studioversion myöhemmin sinkkuna. Tosin hän antoi sen myös Rick Springsfeldille, jonka versio nousikin Jenkeissä jonkin sortin hitiksi.

Levy on kasattu sillä tavoin epärehellisesti, että se esittelee enimmäkseen syksyn 1977 kiertuesetin nopeimpia ja rokkaavimpia kappaleita. Näiden kliimaksina on amerikkalaisen painoksen (pikkukuva) päättävä Bad Motor Scooter, jolla Hagar ja soolokitaristi Gary Phil piiskaavat toisensa kuumaan kitaraduettoon.

Avattavilla kansilla oleva levy sisältää kohtalaisen määrän laadukkaita keikkakuvia ja muuta infoa, mutta ei valitettavasti kerro lainkaan sen äänitysajankohtaa. Viidellä eri paikkakunnalla Yhdysvalloissa äänitetty levy koostunee syksyn 1977 Musical Chairs -kiertueäänityksistä. Seuraavan kevään Winterland-keikalla Hagar ilmoittaa levyn ilmestyvän heinäkuussa ja että se olisi äänitetty samaisessa sanfranciscolaissalissa. Tämä pitänee ainakin osaksi paikkansa. Tuon 19.11.keikan voi kuunnella täältä. Ehkä tämäkin vain noin 40 minuuttinen livelevy saa joskus ansaitsemansa laajennuksen vähintäänkin 70+ mittaan. Tällaisenaan tämä ei ainakaan minua ilahduta. Lähes joka biisin jälkeen tehtävät feidaukset ärsyttävät taatusti editoimattomiin keikkatallenteisiin tottuneita kuulijoita.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit