Standing Hampton
Tilasin tutun levykauppiaan avutuksella Standing Hampton CD:n kesällä 2010 Amerikasta saakka, koska en ollut sitä Suomesta löytänyt. Alkuperäinen ajatukseni oli etsiä se itselleni vinyylinä (minkä myöhemmin teinkin). Levy kuulosti ensikuuntelemalta puuduttavan tasalaatuiselta. Vasta useamman kuuntelun jälkeen aloin päästä sen sisään. Tuottaja Keith Olsen teki Hagarin musiikista erittäin radiosoittokelpoista eli häpeilemättömän kaupallista. Tästä ehkä paras esimerkki on singlenäkin julkaistu poppi  I'll Fall In Love Again.

Ykköspuolen päättävä Heavy Metal oli mukana saman nimisessä kanadalaisessa animaatioleffassa ja se oli luonnollisesti minunkin levyhyllystä löytyvän 2LP soundtrackin avausraita. Elokuussa 1981 ilmestynyt leffa taisi ehtiä markkinoille ennen Standing Hamptonia. Englantilaisen Heavy Metal promomaxisinglen kakkospuolla ollut Satisfied laitettiin Amerikassa I'll Fall In Love Againin kääntöpuolelle mutta maxin toinen uusi kappale Don't Get Hooked lienee Hagarin ehkä vaikeiten löydettävissä oleva biisi sillä se löytyy virallisesti vain Long Road To Cabo -DVD:ltä. 

Biisi One Way To Rock on loistava esimerkki Hagarin kyvystä tehdä koukuttavan tehokkaita biisejä tuhlaamatta siihen liikaa nuotteja. Myös Van Halenin esitti tuota biisiä livenä ja se löytyy heidän Live Without A Net -konserttivideolta  sekä livelevyltä Right Here, Right Now (mutta ei samannimiseltä DVD:ltä). Hagarin cover Janis Joplinin hienosta Erma Franklin coverista Piece Of My Heart on toinen erikoismaininnan arvoinen kappale. Lopputuloksena oli tekijän ensimmäinen miljoona myyntiin yltänyt albumi. 

Sammy Hagar vähensi esiintymisiään tehtyään Geffenin kanssa miljoonasopimuksen. Hän suuntasi tarmoaan entistä enemmän bisneksiinsä, joihin lukeutui ainakin tekstiiliä, maastopyöriä ja matkatoimisto. Miehen myöhempi menestyminen ravintola- ja alkoholimaailmassa ei ole siis mikään sattuma vaan vuosiymmenien työn tulos.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit